Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 9., szerda

Hajdúsámson város egyetlen iskoláját a...

...Hit Gyülekezete fogja üzemeltetni - így döntött a helyi képviselő-testület. A Fidesz-frakció tiltakozik, s aláírásgyűjtést kezd.


Tiltakozó aláírásgyűjtésbe kezd a hajdúsámsoni önkormányzat Fidesz-frakciója, mert a képviselők nem értenek egyet a település egyetlen iskolájának és óvodájának egyházi kézbe adásával.
Az akcióról Máthé Attila Gyula frakcióvezető, volt alpolgármester elmondta: a képviselő-testület április 5-én hatalmazta fel Hamza Gábor polgármestert arra, hogy folytasson tárgyalásokat az oktatási intézmények üzemeltetésének lehetséges átadásáról az egyházakkal, s az április 26-i testületi ülésre már a képviselők elé került az a szándéknyilatkozat, amelyben a Baptista Szeretetszolgálat szerepel lehetséges fenntartóként.
A politikus azt mondta: sérelmezik, hogy a város vezetése nem kérte ki a szülők véleményét. Ezen az ülésen kiderült, hogy az intézmény működtetésére a Hit Gyülekezet is bejelentkezett, így a tegnapi testületi ülésen döntés született arról, az önkormányzat az iskola és az óvoda fenntartói jogát a Hit Gyülekezete egyháznak tervezi átadni.
Máthé Attila Gyula közölte: Hajdúsámson lakosainak hetven-nyolcvan százaléka református felekezetű, ezért aggasztónak tartja, hogy az intézmények üzemeltetését egy, a településen alig mérhető felekezet látja el !
Olvasható a Népszabadság online oldalán ahol érdekes hozzászólásokat olvashatsz a témáról !

Új fejlemény !!
A képviselő válaszol:   ITT ! a hozzászólásoknál !

Szellemváros épül...

A Délmagyar.hu információi szerint a Szeged melletti volt szovjet laktanyában építik fel a Die Hard 5 egyik helyszínét, a szovjet, Csernobil melletti Pripjaty-ot.

 Pripjaty soha át nem adott vidámparkja...

Az m1 Híradója szerint a Die Hard 5 egyes jeleneteit Szeged mellett is forgatják, az egykori volt szovjet laktanyában a csernobili kísértetváros, Pripjaty mását építik fel. A szovjet város soha át nem adott vidámparkjának díszleteit a Pécsi Vidámparkból hozzák.
A múlt héten Budapestre érkezett világsztár, Bruce Willis, így Szeged mellé is ellátogat. A lap információi szerint a pécsi vidámparkból kölcsönzött játékokat júniusra kell Szegedre szállítani, ekkor kezdődhet a forgatás.
Az egykori laktanyát 1991. február 13-án hagyták el az orosz katonák, a dorozsmai vasútállomáson vonatra szálltak. A szegedi laktanya utolsó ezredparancsnoka, Tyityerjatnyikov is integetett a szerelvényről. Helyüket, a Szegedi Tudományegyetem Öthalmi Kollégiuma és néhány vállalkozás vette át.

 Bruce Willis megérkezik Magyarországra. Fotó: MTI

Nem lehet pótdíjat felszámolni a sárga csekk után !

Egy hétfőn elfogadott módosító javaslat értelmében nem számolhatnak fel pótdíjat a közműszolgáltatók abban az esetben, ha ügyfelük postai átutalással, azaz sárga csekkel kívánja rendezni számláját - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.
Becslések szerint a közszolgáltatási fogyasztások több mint nyolcvan százalékát ma is ilyen módon rendezi a lakosság - ismerteti a lap. A tilalom többek között kiterjed a víziközmű-, a távhő, elektronikus és hírközlési, valamint a villamosenergia- és földgázszolgáltatást nyújtó vállalkozásokra.
Legutóbb a Magyar Telekom tett kísérletet 142 forintos pótdíj kivetésére abban az esetben, ha ügyfele sárga csekkes befizetést választana, de korábban a Telenor is e megoldás mellett döntött, és a Vodafone is fontolóra vette - emlékeztet a lap.
A Telekom azzal magyarázta a pótdíj kivetését, hogy a csekk kiállítása többletköltséget jelent, ráadásul nem környezetkímélő. Ágazati szakértők szerint ugyanakkor a rendszer használata nem kerül többe, mint a banki vagy internetes átutalás, viszont a posta közbeiktatása miatt komoly hasznot jelent az államnak. A csekkes fizetések visszaszorításának célja mögött ennek mérséklése húzódhat meg - írja a Magyar Nemzet.