Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 14., hétfő

Sámsonkerti "csendélet".

"Hosszú az út hazáig..." ebben a hőségben. 

( 2012 május 11 )

"Hazudtunk reggel, éjjel, meg este"...?

Ugye ismerősek ezek a szavak amit Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön 2006.május 26-án elmondott. ?

És 2012.május 14-én majdnem pontosan hat évvel később:
"A Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország megdöbbenéssel értesült arról, hogy a kormány a korábban ismertetett tervekhez képest alapjaiban változtatta meg az általa az Országgyűlésnek beterjesztett távközlési adóról szóló törvényjavaslatot – írja közös közleményében a három mobilcég."

"Míg az előzetes iparági egyeztetéseken az előfizetőket érintő fogyasztási adó tervezetét ismertette a kormányzat a szolgáltatókkal és a Széll Kálmán Terv 2.0-ban is ilyen adó szerepelt, a törvényjavaslatban ezzel szemben már a szolgáltatókra kivetett, a szolgáltatás nyújtását terhelő adóról van szó.
A három távközlési társaság az elmúlt hetekben mindent megtett az egyeztetések sikere érdekében, így elfogadhatatlannak tartja ezt az eljárást és értetlenül áll az újabb különadó előtt. Az elmúlt hónapokban a kormányzat többször is ígéretet tett az ágazati különadók kivezetésére, ennek ellenére most, rövid határidővel gyakorlatilag megduplázza a távközlési szektor adóterheit és csak a távközlési társaságokat sújtja. Az újabb különadó vesztese Magyarország, a magyar távközlési ügyfelek és a magyar vállalkozások, mivel az adó visszaveti egy húzóágazat, a távközlési szolgáltatások fejlődését Magyarországon."  
Olvasható a Világgazdaság online oldalán.

És ez csak folytatódik...
 "Nem állt az alku! - a kormány becsapta a Bankszövetséget"
A pénzügyi tranzakciós illeték ellentmond a bankszövetség és a kormány decemberi megállapodásának – írja közleményében a Magyar Bankszövetség. Arra is felhívják a figyelmet, hogy az újabb sarc visszafogja a hitelezést!
 A Magyar Bankszövetség hangsúlyozza azt is, hogy a sajtóban megjelentekkel ellentétben soha nem kérte, illetve soha nem javasolta, hogy a lakosságot a kormány pénzügyi tranzakciós adóval terhelje meg!
Írja az Ingatlanhírek.hu

A magyarok utálják a celebeket ?

Az Ipsos felmérése szerint a magyaroknak leginkább a ValóVilág szereplőkből van elegük. Közülük is Alekoszt utálják a legjobban. Puzsér Róbert is hamarosan csatlakozik a legantipatikusabbak társaságához.
 A közvéleménykutató cég felmérést készített a magyarországi hírességek tündökléséből és bukásából. Az erdemény közepesen meglepő. A leggyűlöltebb celebek a ValóVilág hősök. Az utálat listán Alekosz toronymagasan vezet, őt tartják a szavazók a leginkább kiégett, unalmas, antipatikus figurának. A megkérdezettek csupán 21 százaléka kedveli. Őt követi VV Attila (32%), Olivér (35%) és Anikó (38%) .

De nem csupán a reality celebekből van elege a magyar közönségnek. A VV listát Hajdú Péter és Lakatos Márk követi fej-fej mellett. A legrosszabbul öltözött stlyst, 39 szimpátia százalékot, a műsorvezető pedig 38-at szedett össze.
Ezek után pedig Puzsér Róbert és Friderikusz Sándor következnek, 40 és 45 százalékkal. Puzsér azért is különösen érdekes, mert márciusban robbant be a köztudatba, és úgy tűnik, 2 hónap alatt sikerült megismertetnie és megutáltatnia magát az országgal, -olvasható a "borsonline".hu oldalán.