Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 30., szerda

Botrány Hajdúsámsonban !

Fotó:HAON

Hajdúsámson – Botrányba fulladt a hajdúsámsoni önkormányzat szerdai ülése, miután a képviselők 7-4 arányban egy tartózkodás mellett megszavazták, hogy átadják a település egyetlen általános iskolájának fenntartását a Hit Gyülekezetének !!

"Süljön ki a szemetek, miért kell a mi gyerekeinket deportálnia a településről és az ateisták hová menjenek? Szégyellem, hogy sámsoni vagyok!” – vetette oda indulatosan a testület tagjainak Szabóné Gyöngyi, akinek a kislánya szintén a most egyházi kezelésbe adott iskolába jár.

                                   Frissítve!

A képviselők döntöttek arról is, hogy az óvoda továbbra is önkormányzati fenntartásban marad !

A szavazásról a videó teljes tartalma megtekinthető ITT
Forrás:HAON/YOU TUBE

Ismét aligátorteknőst találtak !

Az Amerikában őshonos aligátorteknős egy példánya legutóbb Debrecenben, egy csatornából került elő. Mindent megtámad, ami mozog.

 
Az újabb teknőst a Pest megyei Püspökhatvanban, a Galga-patakból fogták ki a múlt héten. A falusiak attól tartanak, több példány is élhet a sekély vízben, ezért a gyerekeket nem engedik a patakhoz, ahol korábban sokat játszottak.Az Ádám család épp arra készült, hogy a kertben lévő veteményest meglocsolja a patak vizével. A család egyik tagja, egy 17 éves fiú a bokáig érő vízben állt, és a műanyag kannát a vízbe merítette. Egy hatalmas koppanásra lett figyelmes: kiderült, egy tíz kiló körüli teknősbéka akarta megharapni a locsolót. A fiú megijedt, kiugrott a vízből, majd egy merítővel tért vissza. Megpróbálta kiemelni a furcsa állatot, de az pillanatok alatt kiszabadította magát, szétharapdálta a hálót. Végül egy lapáttal tessékelte a partra, azóta is azzal felügyeli, ha kiengedik az udvarra.

 Öt évvel ezelőtt egy hasonló állatot fogtak ki Debrecenben, az Acsádi úti csatornából. Az aligátorteknős (Chelydra serpentina) erős felépítésű, félelmetes karmai és kampós álkapcsa van. Általában sekély, édesvízi tavak és lassúfolyású folyók fenekén él. A vízben és a szárazföldön is lassan mozog. Halakat, kisebb teknősöket, békákat, kígyókat, madarakat és vízben élő emlősöket eszik. A Debreceni Állatkertbe szállított hímállat súlya tíz kilogramm volt, az teknős körülbelül 30 éves lehetett akkor.A nagyméretű páncélos nem fél az embertől, gátlástalanul megtámad bárkit. Erős harapása van, nem érdemes játszani vele: az ember ujjait minden gond nélkül le tudja harapni.


  Szerző: Hatvany István
 Forrás: Hír24

Sámson(kert)i történet.

"Zsukkos" (...psz@gmail.com)nick nevű olvasónk küldte az alábbi történetet amit minden változtatás nélkül teszünk közzé...a valóságtartalmát pedig döntse el mindenki maga.

  [A történet csak fikció,ha valaki esetleg mégis magára ismer az csak a véletlen (?) műve lehet...vagy mégsem.]
Köszönjük.
 /A kép illusztráció !/
                               Egy Sámson(kert)i buszvezető monológja pirkadattól napnyugtáig.

4:05
Phu de kib...om ezt a vekkert egyszer az ablakon mindig a frászt hozza rám ilyenkor hajnalban.Na bedobok egy lafit kell a tökéletes ébredéshez,ennyi nem mennyiség,meg aztán ki a franc ellenőríz zöld hajnalban.
Izzitsunk aztán nyomás...úgy érzem ma is egy sz@r műszak lesz.

5:24
...Na megint egy hülyékkel teli nap! Nem tudom, hogy létezik ennyi barom az utcákon. Mindegy ezt a napot is túlélem akár csak az eddigi 10 évben mindet. Ez vénasszony bármikor jövök erre ilyenkor, ez itt áll. Nem tudom hova mehet, de csak egy módon deríthetem ki. Ma végre megállok neki. Hogy örül, végre nem kell gyalogolnia a… hova is? Majd kiderül.

6:02
A temetőbe ment, hát hova máshova? Hogy hálálkodott, hogy megálltam. Meg is értem. Elvégre ez az utolsó lehetősége, hogy az éjjeli kísértésből nyugovóra térjen. Na még egy forduló és jönnek az iskolások.

6:54
Na itt vannak már. Sok neveletlen hülyegyerek, feltolakszik a buszra, és mindig ugyanoda ülnek. Képesek az ülésen is összeveszni. Le se ülnének, ha tudnák mi folyik itt este. Zajosak, hangosak és büdösek. Még szerencse, hogy egy nap csak kétszer kell őket elviselnem. Hopp itt a következő megálló. Na szívassuk őket, kicsit. Most mindenki bemutatja a bérletét. Persze mindenkiébe belekötök, itt ma reggel senki nem fogja jól érezni magát. Engem kivéve. Ezért vezetem én ezt a járatot. Nézd még neki áll feljebb. Pedig tényleg nehéz felismerni szemüveg nélkül. Még visszadumál! Na nem baj. Fogsz te még futni a busz után! Ez a megálló is tele van. Mi lesz itt a következő ötben? Asszem annyira van még a suli. Na már megint fut a busz után, ez a gyerek. Nem fogom megvárni, de neki ez csak akkor derül ki mikor majd orra előtt, bezárom az ajtót. Két legyet egy csapásra. Az öreg csajszi majdnem összesz@rta magát mikor rácsengettem.

7:37
Ezek valamit nagyon elrontottak az Ikarus gyárban. Még, hogy kétszáz férőhely. Ha itt nincsenek négyszázan akkor senki sincs.

7:52
Most pihenek kicsit, bedobok egy a hubit a Karesszal. Jani! Szólj a takarítóknak, hogy vakarják le az ajtóra tapadt utasokat.

8:14
Még hogy iszik vagy vezet! Ezek a rendőrök valamit nagyon elcsesztek. Na délig nyugi lesz, habár …sose lehet tudni. Miért integet ez a szemét? És, akkor megyek ki a buszsávból amikor akarok! Csak ti nem mehettek be oda! Hát a szemtelen kurva anyjukat! Mit hisznek magukról ezek?

11:43
Na végre, jön a kedvenc időszakom, délután négyig nincs megállás. Na jó sokan vannak a megállóban. A busz meg szinte üres. És mi lenne ha… csak egy gombnyomás. Most már nem kell megállnom, helyközi itt nem áll meg. Mit integettek? Vegyetek szemüveget. Ha már a helyközit a helyivel keveritek, az már igazán nem az én bajom…...

13:02
Úristen már megint tele vagyok. Persze lassan vége a tanításnak. És jeleznek, én jó akarok lenni, és nem állok meg, erre jeleznek. Hát ezeknek segítsek én? De legalább sokan leszállnak. Ja hogy a többiek leférjenek. Ideje tovább menni. Halló! Szólnátok a Mentőknek, egy asszony rosszul lett! Nem tudom szerintem a csengő hangjától. Várj! Valamit pofázik az utas! Igen, mit parancsol? Hogy odazártam a bácsi lábát? Hát miért nem vigyáz jobban? Maga se gondolja, hogy útközben, kinyitom! Hogy álljak meg? Hja kérem a menetidőt tartani kell….

15:49
Lassan vége, komolyan mondom ezek az utasok semmit nem tudnak értékelni.Az ember jó akar lenni de nekik semmi nem elég. Na végállomás megint.

19:56
Esti műszak. Veszélyes főleg így pénteken. Ezért van nálam ez a lakat. 10 után megint bezárom magam.

21:34
Na megjött az első páros. Igen kolléga a bérletet. Tudja mit? Magától ezt is elfogadom. Nem, nem azért mert együtt lőttük a ruszkikat a donnál. Mi? Hogy maga nem a napon barnult? Ejnye! Az az ülés mosva lett. Egyszer valamikor.Na most már mindegy..

22:45
Még egy óra. Úr Isten milyen alakok vannak itt. Mint ha a Star trek egyik űrhajóját vezetném. Habár az inkább ET-re hasonlít, így fekve. Phfujj! Hányszor mondtam, hogy az éjjeli járatokra nem kell ablak. A takarítóknak is könnyebb lenne. Hopp, újabb megálló! Mi van néni, ezt komolyan tetszik gondolni? 
( mit keres ez ilyenkor kint???). Én oda nem ülnék le …bár ön tudja. Úgy láttam az előző élőformából, hogy volt annak mindene. Igazi szafari. Szikigyakor következik. Hogy ott lakik-e? Nem tudom, de tök mindegy ez csak jött, igazán nem tudom merre vagyunk. Hogy nem nyílik a fülke ajtó? Akkor jó. Pontosan ez volt a szándékom. (Mikor jönnek már az iskolások….!?)Kezdek fáradni...

23:20
Utolsó megállók. Már hiányozna, ha nem ezt csinálnám. Segíteni a sok emberen, egész nap lesni a kívánságaikat. Minőségi szolgáltatást nyújtunk. Jani! Mosd má’ ki azt összehányt üléseket, hétfőn megint ezzel a szarral leszek egész nap! Hogy nincs már tisztítószer? Akkor legalább dörzsöld a huzatba. Köszi!

Na viszlát, hétfőn!