Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. június 6., szerda

Műholdas internet

„A műholdas internetkapcsolat nem új találmány, de korábban egyértelműen az egyedi és megfizethetetlen kategóriába tartozott. A BTel számára fontos érv volt az is, hogy új, hiánypótló szolgáltatással szélesítheti tovább a kínálatát” – mutat rá Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója. – „Ez a termék az első és egyetlen, a szélessávú internetkapcsolatot igénylő hazai lakossági előfizetők számára kidolgozott konstrukció. Működéséhez nem kell más, mint elektromos áram; ezzel az ország területén bárhová, az előfizető otthonába vagy bármilyen külső helyszínre szinte percek alatt kitelepíthető.”

A rendszer kapacitása mintegy százezer ügyfél kiszolgálását teszi lehetővé. Hazánkban mintegy 2000 olyan terület van, melyek szélessávú internet-elérési kiépítése eddig nem valósult meg. Az új szolgáltatással az országos lefedettség révén azonban lehetőség nyílik a szélessávú internet-elérés szempontjából máig létező fehér foltok felszámolására.

 Az új szolgáltatás, amelynek stratégiai partnere az RG NetWorks, a BTel hazai tervei szerint az ország teljes területén biztosít szélessávú internet-elérést. Lakossági előfizetők számára ez a szolgáltatás kizárólag a BTelnél elérhető. A megállapodás hátterét az RG NetWorks Kft. és az EUTELSAT műholdas szolgáltató leányvállalata, a Skylogic között létrejött megállapodás biztosítja,olvasható a...
 HVG.hu oldalán

Sámsonkerti hír

 .....anita@freemail.hu -ról érkezett a hír !  

"Üdvözletem.
Egy új olvasó vagyok nagyon tetszik az oldal. Remélem sokáig lesz a honlap ilyen sok témával kapcsolatos, és változatos.
Igazából azért fogalmaztam meg elektronikus levelem mert ma 10 óra után pár perccel láttam egy fehér autót a sámsonkerti fő utca elágazásánál amelyik beleszaladt sodródott az árokba már éppen próbálták kihúzni az autót ha jól láttam skoda volt de anyuka létemre nem értek ehhez a részéhez.
Szerettem volna felkerülni a honlapra ezzel a hírrel és letesztelni a bekerülés :) igazát.
Köszönöm szépen a munkát és a gyors aktuál információkat, és azt is ha felkerül ez a hír.
Anita"
Köszönjük a hírt is és a jókívánságokat is. További jó olvasgatást Anita.

Júliustól nincs garancia.

...mobil skype és wifi telefon!

Egy július elsejétől hatályba lépő rendelet miatt megváltozik a mobilnet-szolgáltatásokra vonatkozó minőségi célérték-rendszer. A mobilszolgáltatók válaszul ettől az időponttól kezdődően nem garantálják a minimális sebesség-célértékeket a lefedettségi területeken.

Ez a válasz a telefonadóra !!
Július elsejétől nincs semmi garancia arra, hogy akár egy bitnyi adatot ki tud préselni az ügyfél a mobilszolgáltatójától vásárolt mobilnet-előfizetése segítségével a hálózatból, hiába tartózkodik olyan helyen, ahol egyébként tökéletes a lefedettség. A mobilszolgáltatók egy jövő hónaptól életbe lépő NMHH-rendelet miatt gyakorlatilag eltörölték a szolgáltatás sávszélességére vonatkozó garantált minőségi célértékeket.
Technológiai-jogi abszurdum
A hírközlési hatóság elnökének egyik tavaly év végi rendelete idén július 1-től megváltoztatja az úgynevezett garantált letöltési sebesség és garantált feltöltési sebesség definícióját és képzését. Ezek azok a célértékek, melyeket többek közt a reklámokban is fel kell tüntetniük a szolgáltatóknak annak érdekében, hogy az ügyfelek felé irányuló tájékoztatási kötelezettségeiknek eleget tegyenek, és jelezzék, hogy a reklámozott értékekhez képest esetenként jóval kisebb valós sebességet lehet elérni a mobil szélessávú technológiával.
A módosítás előtt érvényben lévő szabályozás szerint az adott lefedettségi területen csak az esetek 80 százalékában voltak kötelesek a szolgáltatók garantálni a sávszélességet, többek közt a mobilhálózat sajátosságaiból és külső befolyásolhatósági tényezőiből eredően. Az új rendelet ez utóbbi faktorral nem számol, vagyis a mobilszolgáltatókra ugyanazok a kritériumok vonatkoznak, mint a vezetékes szolgáltatókra, azaz a teljes szolgáltatási területen az esetek száz százalékában meg kell felelniük az ÁSZF-ben meghatározott garantált értékeknek.(vagyis a nullának!! )

Itt olvashatod a részleteket!