Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. június 7., csütörtök

Webcam-Gólyák ! Élő !!

 Egy gólyacsalád hétköznapjai...
élőkép ITT
  A kép 5 másodpercenként változik!


Debrecen Árpád tér.

 Élőkép 8.30-tól 24.00-ig. ITT !


Ha nem jelenik meg a kép valószínűleg valamilyen program (codek) hiányzik a gépedről !
(A kamera kép megtekintéséhez széles sávú internet kapcsolat szükséges !)

Győz a Windows 7 ?

Szokatlan módon növekszik a Microsoft aktuális operációs rendszerének kereslete. 
 Az idei Computex kiállításon közzétett adatok szerint a Windows 7 a Microsoft eddigi legsikeresebb terméke, bevezetése óta 600 millió licencet sikerült a cégnek eladnia. A januári 525 milliós adatot figyelembe véve ez azt jelenti, hogy a cég az idei év első félévében 75 milliót adott el az aktuális operációs rendszerből ami meglepő annak fényében, hogy az idei év utolsó negyedévében várható az új változat. Sokak szerint ez annak a jele, hogy a Microsoft ügyfelei, és közülük is leginkább a vállalati ügyfelek bizalmatlanul tekintenek a Windows 8 elé. A ZDNet elemzője egyenesen Vista-t kiált, előre borítékolva az új termék bukását, azt a legutóbbi Windows fiaskóhoz hasonlítva.
Természetesen több magyarázat is létezik arra, hogy miért szárnyal továbbra is a Windows 7 eladások száma, amelyek közül csak az egyik, bár elég kézenfekvő, az újításoktól való félelem. Az eladásokhoz azonban biztosan hozzátartozik az is, hogy a Microsoft hamarosan megszünteti a Windows XP támogatását, igaz ezt  fokozatosan teszi, de.... -forrás és a folytatás Itt !

Sámsonkerti történet.

Nem különösebben szeretem a galambokat, de egyet megsajnáltam. Az ablakunk előtt van egy lombos fa, oda fészkelt az egyik ágra. Dacolt a viharral, a széllel, de el nem mozdult volna a tojásról, őrizte, védte, a saját élete árán is.
Tegnap reggel őrült ricsajra ébredtem. Döbbenet! Egy varjú rátámadt a galambra, ment a harc, de a varjú jóval nagyobb és erősebb volt ő győzött,a galamb elmenekült. A varjú pedig fogta és elvitte a tojást.Szegény gerle visszajött, kereste a fészekben. Többször is. Napokig. De már elvesztette, az a dög varjú ellopta...megette.

Ez csak egy eset,amit magam láttam.
Miért írtam le ezt a történetet? Gondolkozz el rajta...
(A varjú Magyarországon széles körben elterjedt, 2001 óta védett faj. ! forrás:http://www.mme.hu)

...és még szeressem ezek után a varjakat??
(Posta Sándor)

Holnap Medárd nap - június 8.

Június 8.-a, Medárd napja, a hónap legismertebb időjárásjósló napja egész Magyarországon. A népi mondás szerint: "Ha ezen a napon esik, negyven napig esik egyfolytában."
"Medárdus napja ha tiszta,nem jő a rossz idő vissza"
 Ez a jóslat évszázados megfigyeléseken alapu. Még manapság is hagyatkoznak rá, de persze már nem vesszük olyan szigorúan szó szerint. A lényege, hogy ha Medárd napon esik az eső, negyven napos hűvösebb, esős, borús időjárás lesz. Ha azonban szép napos idő van ekkor, akkor negyven napos aszály várható. Egyes vidékeken a várható szőlő és szilvatermésre következtetnek a Medárd napi időből. Ha meleg, és napos, jó gyümölcstermés várható, ha esik, bő lesz a gabonatermés, viszont savanyú lesz a bor. 

 A Medárd-napi esőzések tudományos magyarázata:

Ezt nyári monszun jelenségnek hívják. Monszunnak azokat a hatalmas méretű esőzéseket szokták hívni, amelyek Dél- és Délkelet-Ázsiában jelentkeznek nyáridőben, amikor a tikkasztó meleget hatalmas zivatar kíséretében hosszan tartó esőzés váltja fel.
Ez a jelenség azonban Európában is előfordul, persze sokkal enyhébb formában. A kontinens belső területei felmelegednek, a felemelkedő meleg légtömegek helyébe az Atlanti-óceán felől hűvös, páradús levegő tódul. Így a nyár eleji időjárást többnyire nyugati irányból érkező, gyakran igen heves, dörgő-villámló hidegfront-betörés jellemzi. A front mögött óceáni légtömegek érkeznek. Ez az oka annak, hogy a június hazánk legcsapadékosabb hónapja.