Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. június 17., vasárnap

A Villanykörte Összeesküvés

Tegnap elromlott a hűtőszekrényem és csodák csodája februárban járt le a garancia (és a szavatosság is!) !! Eszembe jutott ez a bejegyzés amit még tavaly tettünk közre.Forrás itt! És milyen kísértetiesen igaz amit a dok.film boncolgat !!   (szerk.Barta P.)

 A tervezett elavulás története!!

A villanykörte a Livermore-i tűzoltóállomáson 1901 óta folyamatosan világít. Hogy akkor neked miért kell két évente izzót cserélni? Ebből a filmből erre is választ kapsz. 
Kiválóan illusztrálja mennyire jelen vannak a gazdasági összeesküvések a mindennapi életünkben,megérteti velünk hogy a nagy multi cégek nem a mi javunkat jöttek létre szolgálni !

Nézd meg és figyelj...! Sok mindenre fény derül, amit eddig csak sejthettél...

Digitális átállás ?

Elméletileg 2015-ig lehetősége lenne a legnagyobb kereskedelmi televízióknak a földfelszíni analóg sugárzásra, de logikus lépés lenne, ha az RTL klub és a TV2 július 9-én felfüggesztené ezeken a sávokon a működését. Ekkor jár le ugyanis a két csatorna szerződése, amit 2007-ben az ORTT 5 évre hosszabbított meg.

 Amennyiben most ideiglenesen nem kerül sor a szerződések meghosszabbítására, akkor sem okozna gondot a háztartások legnagyobb részében a két csatorna nézése. Azoknál, akik eddig valamilyen digitális formában nézték (kábeles, műholdas, IPTV-s vagy digitális földfelszíni sugárzás) a kereskedelmi televíziókat továbbra is a megszokott módon élvezhetik az adásokat. A Nielsen és NRC piackutatók szerint a lakosság 20 százalék alatti része lehet érintett az esetleges analóg sugárzás megszűnésében.

Túlnyomórészt vidéki, alacsony keresetű és alacsony iskolai végzettségű tévénézők eshetnek ki a kereskedelmi csatornák nézői közül, amennyiben nem hosszabbítják meg ideiglenesen a csatornák. A TV2 és az RTL klub legfőképp a hirdetések bevételéből tartja fenn magát, a legfontosabb célközönség számukra a városi jól kereső 18-40 év közöttiek. Nem biztos, hogy óriási veszteség lenne bármelyik csatornának, ha a költséges analóg sugárzás megszűnne. Ha ez a két csatorna eltűnne az analóg kínálatból, akkor csak az m1 maradna a lakosság közel 20 százalékának - írja a kisalföld.hu.

Sokakat kényszerítene ez a digitális átállásra. Egy digitális jel fogadására alkalmas tévét vagy dekódolót viszont sokan nem engedhetnek meg maguknak, kérdéses lehet így, mennyien maradnak egyetlen információforrással. Jelenleg nincs információn az esetleges megállapodásokról, hírek szerint viszont zajlik a tárgyalás a két kereskedelmi csatornával a műsorszórási engedélyek meghosszabbításáról.

 A digitális földfelszíni adás vételéhez szükséges eszközök:
• a régebbi tévékészülékekhez dekóder (azaz jelátalakító készülék, más néven set-top-box) vagy
• integrált tévé - olyan televíziókészülék, amelybe már gyárilag beépítették ezt a jelátalakító berendezést (DVB-T MPEG-4 tuner),
• és minden esetben megfelelő antenna.


2015-től mindenképp váltani kell
Az Európai Unió 2015-ben határozta meg az analóg tévészórás végleges megszűnését. Ez után már csak digitális adás vételére is alkalmas készülékkel lehet elérni még a közszolgálati csatornát is. Az analóg kínálathoz (m1, RTL Klub, TV2) képest jóval több csatorna (m1, m2, RTL Klub, TV2, Duna TV, Duna World, euronews) műsora elérhető a digitális MindigTV kínálatában, ráadásul jobb minőségben.A legmodernebb technológia alkalmazásával nagyfelbontású (HD) adásokat is foghatunk ingyenesen.

/Posta Sándor/