Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 10., kedd

A többség már érzi, mit titkolnak előle...

Közzé tették a Tárki egy tavalyi felmérésének adatait, ami háromezres minta alapján azt próbálta kideríteni, hogy a magyarság szerint melyik kisebbségi csoportból hány százalék él az országban. A liberálisok visítottak az eredménytől, ugyanis az eredmények szerint a magyarok többsége kisebbségben érzi magát az országban. A megkérdezettek 1,4 és 2,1 millió közé tették a cigányság, 1 millióra a zsidóság lélekszámát, és félmillióra becsülték a Magyarországon élő kínai kisebbség számát is. A liberális sajtó szerint ez annak tudható be, hogy a magyarok valamiféle idegenfóbiában szenvednek, és az eredmények nem is valós becslések, hanem sokkal inkább az adott kisebbséggel szembeni ellenszenvet fejezik ki (minél inkább taszítónak tartja a megkérdezett, annál magasabb százalékot mond).

Kiadták tehát az eredményeket, és elhangzott a kijelentés, miszerint a magyarok többsége nincs tisztában a valósággal, ugyanis a fővonalú média szerint nem is annyi cigány, zsidó, kínai, néger és arab él az országban, mint amennyit a magyarok becsültek. A kérdés csak az, hogy ők ezt mi alapján mondják. Mi alapján mondják, hogy nem 2,1 millió cigány és 1 millió zsidó él az országban, mikor a Központi Statisztikai Hivatal több mint tíz éve nem kérdezhet rá az ember származására? Tudniillik, a faji hovatartozás nemcsak érzékeny adatnak minősül, hanem tilos rákérdezni. Érzékeny adatok esetében a felmérés során rá szabad kérdezni, de a megkérdezettnek nem kötelező válaszolnia. A faji hovatartozás ennél súlyosabb kategóriába tartozik, ugyanis arra rá sem szabad kérdezni, eleve be sem kerülhet a kérdések közé. Akkor meg mi alapján jelentik ki, hogy nem annyi cigány és zsidó él az országban, mint amennyit mi gondolunk? Ha nem jelennek meg erre vonatkozóan hiteles adatok, akkor mi alapján jelentenek ki bármit is?
Viszont a statisztikai hivatal régebben próbálkozott ilyen adatok nyilvántartásával, és nem véletlen blokkolták a további, ilyen irányú felméréseket. El lehet felejteni, hogy ennek etikai okok lennének a hátterében... 

Tovább itt olvashatod !

Képviselő úr válaszoljon!

"Sziasztok.
Ezt az érdekes kommentárt a Városatyák.hu oldalon olvastam és nagyon megtetszett elküldtem nektek. Kíváncsi lennék hogy a Magazin olvasói kitalálnák e hogy melyik régió,melyik településének képviselőjéről van szó?
A kérdés persze csak költői,mivel a valósággal való bárminemű egyezés a véletlen műve.(?) További szép napot nektek."  (aláírás,email cím. [a szerk.])

Köszönjük,érdekes!

 T. Képviselő úr !

Igaz, hogy állást kapott az önkormányzatnál?
Igaz, hogy több mint .... ezret keres mint képviselő?
Igaz, hogy a felesége ........né állást kapott az ......ban?
Igaz, hogy megválasztatta magát .........k elnöknek?
Igaz, hogy tagja a .....i bizottságnak?
Igaz, hogy tagja a ......i bizottságnak?
Igaz, hogy akkor megy be dolgozni ha kedve van?
Igaz, hogy akkor hiányzik igazoltan amikor csak akar?
Igaz, hogy már nem képviseli a választóit?
Igaz, hogy pénzt kapott a .....sektől?
Igaz, hogy a .... gyül......re  kellett hogy szavazzon?
Igaz, hogy álláshalmozó?
Igaz, hogy tagja volt az MSZP-nek is?
Igaz, hogy tagja volt a Jobbiknak is?
Igaz, hogy ki kellett lépjen a Jobbikból?
Igaz, hogy gyenge jellem?
Igaz, hogy maga egy lúzer ?

Mennyi a maga ára képviselő úr?
Igaz, hogy ennyi zsíros falat után már egy szót sem szól, csak szavaz?
Ha volna rá lehetősége kérem válaszoljon.
Szerk;Barta Péter

Tranz-akció !


Milyen jó, ha valami megy, akkor azt meg kell adóztatni, bocsánat, illetékeztetni. (Mert, ugye, a már megadóztatott jövedelmeket még egyszer nem lehet, így hát ilyenkor szépen elnevezik illetéknek, és úgy nem lehet belekötni.) 

Tranzakcióval elég sokszor van dolgunk, akkor is, ha megkapjuk a jövedelmünket a számlánkra, és akkor is, amikor kisajtoljuk magunkból az ön- és közüzemi díjakat, akár átutalással, akár sárga csekken. Ha nem lenne elég baj, hogy egyre drágább a megélhetés, akkor most fizessünk is a fizetnivalók után! Sarcolni a sarcot, magyarul. Csak, hogy egy kis demagógiáért ne menjünk a szomszédba. (Nem szoktunk.) Pontosabban persze a tranzakciós illetéket a bankkal fizettetik meg, aztán a bank meg várhatóan velünk.
Telefonálni is elég sokan, elég sokat szoktunk – az is megkapta a maga adóját, s az internetezőkre ugyancsak rávertek majdnem valami hasonlót.
Ilyenkor jön persze a szokásos fanyar példálózás: vajon mikor vetik majd ki az atmoszféra-használati adót, vagy épp a gyalogossúlyadót (bocsánat, -illetéket).
Sebaj, nem egészen két év múlva, majd a kampányidőszakban, megtudjuk: valójában mi akartuk, hogy így legyen. Egyenesen a nép kezdeményezte, az ország javára, ők csak végrehajtották, szerénységgel és alázattal.
 Fábián György jegyzete

Hivatkozás;Haon.hu