Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 26., csütörtök

A mesékben ...talán.


Hol itt a (rendszer) változás ?


Ezentúl Ti éljetek félelemben !

Egy (nevenincs városka) kertes családi ház kapuján kifüggesztve olvasható az alábbi üzenet.

Vajon kiknek van "címezve?"


 Hivatkozás: ITT
 "Az új - a több mint harminc éve hatályos és nagyjából százszor módosított jelenlegi Btk.-t 2013. július 1-jén felváltó - törvénykönyv szerint a büntethetőség korhatára továbbra is 14 év, de az emberölést, életveszélyt vagy halált okozó testi sértést, rablást, illetve kifosztást elkövető, a tizenkettedik évüket betöltő gyermekek is büntethetők lesznek ezután, ha képesek belátni tettük következményeit. A 12 és 14 év közöttieknél legsúlyosabb büntetésként egytől négy évig tartó javítóintézeti nevelést rendelhet el a bíróság.

A jövőben a jelenleginél - és a kormány által eredetileg javasoltnál is - szélesebb lesz a jogos védelem lehetősége. Így jogosnak számít az önvédelem akkor, ha valakit éjjel, vagy fegyveresen, vagy felfegyverkezve, vagy csoportosan támadnak meg, hasonlóan ha valakinek a lakásába éjjel, vagy fegyveresen, vagy felfegyverkezve, vagy csoportosan törnek be, illetve ha kertjébe fegyveresen hatolnak be."

Mit tegyek ?

Egy sámsonkerti olvasónk küldte az alábbi képet a címben szereplő kérdéssel,mert szerinte valami rossz billentyűt nyomott meg,amire ez volt a számítógép válasza.

                                                Szerintetek mit tegyen a "kedves" olvasó ?

Várom a válaszokat 
Szerk:Barta Péter