Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 22., szerda

Recesszió van?...

...abszolút, minden elemző és előrejelző ezt várta, kivéve a Magyar Köztársaság kormányát - mondta Petschnig Mária Zita azzal kapcsolatban, hogy a KSH adatai szerint a második negyedév gazdasági teljesítménye 0.2 százalékkal marad el az első negyedévtől, ezzel éves szinten 1.2%-osra nőtt visszaesés. 
A Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa szerint a kormány külső körülményekkel magyarázza a visszaesést, mindenféle önkritika nélkül, pedig a recesszió mögött ott van a Matolcsy-féle unortodox gazdaságpolitika. Petschnig Mária Zita szerint az NGM nem foglalkozik a jelen helyzettel, a kiadott közlemény szerint is a jövőben látja a javulást, ugyanakkor a jövő nem fog változni anélkül, hogy nem látják be az elhibázott gazdaságpolitikai lépéseket!
forrás

/Mit jelent a szó? (a tisztánlátás reményében.)
"az ortodoxia híve, követője; igazhitű;
a rituális szabályokhoz mereven ragaszkodó;
a régihez csökönyösen ragaszkodó, maradi.

Vagyis az "unortodox gazdaságpolitika" az, amely
 nem ragaszkodik a régi (már jól ismert, és működő)
 szabályokhoz, hanem egy "új utas" megoldás, kísérletező,
 a hagyományokkal szakító gazdaságpolitika."/
Pedig van egy régi bevált közmondás; "járt utat járatlanért el ne hagyj!"...mert nem biztos hogy beválik.
Szerk: Posta S.

A jobboldal érdeke, hogy polgárháborút robbantson ki !

Az elmúlt években jól működött a szélsőségekre épülő kampány, mondta Daróczi János a hétvégi ceglédi szélsőjobboldali demonstrációval kapcsolatban. Az újságíró szerint az, amit a szélsőjobb művel, jelentős kiszolgáltatottságot jelent a cigányságnak, a roma emberek belefáradtak abba, hogy velük kampányolnak. A jogvédő hozzátette: téves az a vélekedés, hogy a romák nem szeretnek dolgozni, mert akár ezer forintért is elhelyezkednének, azonban ehhez munkahelyekre lenne szükség. Daróczi János szerint annak ellenére, hogy a kormány szavakban mindent megtesz a cigányság felzárkóztatásáért, Magyarországon ma apartheid-jelenség van.

Az újságíró elmondta: a romákat teljesen elkülönítik és megfélemlítik.
(a képen látszik hogy "rettegnek"-a szerk.)    A rendőrség ugyan valóban mindent megtett a ceglédi helyzet megnyugtatásáért, ugyanakkor az, hogy nem történt tragédia, az a helyi cigányság józanságán múlt, vélekedett. Daróczi János elmondta: a jobboldal érdeke, hogy polgárháborút robbantson ki, hogy ezzel bebizonyítsa, hogy a romák erőszakosak.


A jogvédő hozzátette: ha a helyzet nem rendeződik, külföldi segítséget kell kérniük azért, hogy megóvják a magyar cigányságot. (?)

Daróczi János az ATV Egyenes Beszédben (Videó itt)