Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 27., hétfő

Villámgyors KRESZ-változás !

A hiányzó eü-dobozért nem büntethetnek, de aki nem nyújt segítséget, az felelősséggel tartozik!
   
Ésszerű újdonság a biztonsági folyosó.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlése szerint már augusztusban hatályba lép a várakozási tilalom enyhítése: az út menti ingatlan előtt a behajtást akadályozva parkolók nem bírságolhatók, ha a megálláshoz az ingatlan tulajdonosa (vagy az azzal rendelkezni jogosult) hozzájárulását adta. 
A szeptembertől érvényes módosítása szerint ugyanakkor tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni és az ellenőrzés eredményét befolyásolni. Ez egyértelműen a lézerblokkolók további terjedését hivatott megakadályozni. Az ellenőrzést előrejelző eszközök alkalmazása viszont megengedett.

Kötelező oltani, menteni !
A KRESZ egy ma is hatályos rendelkezésének pontosításával baleset vagy egy gépkocsi kigyulladása esetén a nem érintett járművek vezetői kötelesek lesznek tőlük elvárható módon segítséget nyújtani, és ehhez a rendelkezésükre álló elsősegélynyújtó felszerelést vagy tűzoltó készüléket használni vagy átadni. A pontosítás nyomán a KRESZ szabályai alapján a felsorolt eszközök hiánya egy rutinellenőrzésen nem szankcionálható.
 
Az elsősegélynyújtó felszerelés vagy az előírt tűzoltó készülék nélkül közlekedő jármű vezetője azonban egy baleset vagy tűzeset kapcsán felelősséggel tartozik a segítségnyújtás elmulasztásáért.
Hivatkozás:automotor

Figyel a Microsoft !

Egy programozó felfedezte, hogy a Windows 8-ba épített SmartScreen funkció minden egyes alkalmazásról információkat küld a Microsoftnak ! A cég szerint saját biztonságunk érdekében.

 A Windows SmartScreen célja, hogy megvédje a felhasználókat a rosszindulatú alkalmazásoktól, ehhez viszont arra van szükség, hogy megfigyelje, miket töltünk le és telepítünk,(?) majd elküldje az információkat a Microsoftnak. A funkciót felfedező Nadim Kobeissi szerint a gép és a Microsoft szerverei közt zajló kommunikáció ráadásul nem túl nehezen hallgatható le.
A Microsoft szerint a felhasználóktól begyűjtött adatokhoz tartozó IP-címeket rendszeres időközönként törlik az adatbázisból, a begyűjtött adatokat pedig biztonságos kapcsolaton át szerzi majd a Windows 8.
A Windows 8 90 napos használatra nemrég kiadott végleges verziójában a SmartScreen alapból be van kapcsolva. A funkció kikapcsolható, de deaktiválás után rendszeresen figyelmezteti a felhasználót a visszakapcsolásra,-olvasható a hvg online oldalán.