Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. szeptember 17., hétfő

Humor...

Ezt a "hirdetést" Szilvásváradon fotóztuk,és rá kellett jönnünk,hogy mennyire igaza van a tulajnak...

A "vas"mindent megold...?

Ezek szerint az internet mindent pótol...?

Kommentár nélkül...

Igaz megállapítás...
Szerk:Barta P.

Magyarországon mindenkinek 5,2 millió forint jutna ha...

Ömlik ki a pénz Magyarországról: a rendszerváltás óta – becslések szerint – 52 ezer milliárd forintnyi vagyont menekítettek ki külföldi adóparadicsomokba, azaz váltak offshore vagyonná. Ennek az összegnek csak az elmaradt adójából vissza lehetne fizetni a teljes államadósságot.

Magyarországról 242 milliárd dollár (52 311 milliárd forint) tűnt el az adóhatóság szeme elől. Az összeg kis tételekben, a hetvenes években kezdett el kiszivárogni, nagy részének azonban a rendszerváltás után veszett nyoma.
 Több ezer gazdag magyar élvezheti horribilis vagyonát külföldön

A brutális adatokat tartalmazó felmérés – melyet James Henry, Nagy-Britannia vezető közgazdásza készített – a világ adóparadicsomaiba indított átutalásokat veszi sorra. Ezek az államok – például a Kajmán-szigetek vagy a Seychelle-szigetek –, rendkívül alacsony adórátát állapítanak meg, mindemellett névtelenséget is biztosítanak a számlatulajdonosoknak.
A magyarok leginkább a Holland Antillák és Liechtenstein bankrendszerén keresztük forgatják meg a pénzüket. Henry tehát csak annak a vagyonnak akadt a nyomára, amelynek átutalását Magyarországról indították. Azaz ez vélhetően a pénz kisebb része, a teljes összeget Henry megbecsülni sem merte.
 Miből áll ez a vagyon?