Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. szeptember 20., csütörtök

Kórházi ápolók nyolc általánossal ???

Tanfolyamokon képezne ápolókat a magyar egészségügynek az akár 8 osztályt végzett, tartósan munkanélküliekből a kormány!
Megdöbbenve és értetlenül állt az Ápolási Igazgatók Egyesületének múlt heti kongresszusán a résztvevők többsége a miniszterelnök főtanácsadójának bejelentése előtt.
Hegedűs Zsuzsa közölte: ápolóasszisztens- és háziápoló-képzést indítanak tartósan munkanélkülieknek a leszakadó térségekben. A programban már akár 8 általánost végzettek is részt vehetnek, akiket leendő munkahelyeiken, a kórházakban képeznek majd ki. A tervek szerint 1500 ember szerez ily módon majd képesítést, mégpedig több százmillió forintos uniós támogatással. A képzések állítólag heteken belül elindulnak.

A helyzet azonban az, hogy Magyarországon például sem OKJ-s ápolóasszisztens-, sem háziápoló-képzés nincs. Ápolási asszisztenseket képeznek ugyan, ide viszont csakis érettségizettek jelentkezhetnek – jelezte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke. Balogh Zoltán hozzátette: tévedés az is, hogy az említett két szakmára van szüksége az egészségügynek, mivel nem ők, hanem a jól képzett, nyelvet beszélő szakdolgozók hagyják el legtöbben a pályát, illetve az országot.
A teljes cikk ITT olvasható!
Szerk:Körtvélyesy V.

Öreg ember nem vén ember ?

 Biztonságot talált a Damu-ügy után Palácsik Tímea Andy Vajna oldalán. Már nyíltan vállalják a kapcsolatot.

Sokáig csupán nyílt titok volt Palácsik Tímea és Andy Vajna szerelme, ám a világhírű producernek nemrégiben elege lett a titkolózásból, s nyíltan vállalta kapcsolatát Tímeával.
 „Nincs ebben semmi különös – nyilatkozta az egyik hetilapnak Vajna. – Beleszerettünk egymásba.(Vajna Tímeába,a csaj meg a Vajna pénzébe -a szerk.) Itt vagyunk, együtt vagyunk, nagyon jól érezzük magunkat.” 

Nem indult egyszerűen a szerelem, hiszen Damu Roland erőszakos cselekedete és az azt követő vég nélküli peresekedés alaposan kikészítette a csinos fiatal lányt. S talán pont Vajna érett, megértő szavaira(meg a pénzére -a szerk.) volt szüksége, aki naponta többször is felhívta, s kérte, ne csináljon semmi hülyeséget. Tímea a lapnak elmondta, édesapján kívül ekkor a producer volt az egyetlen, aki mellette állt. Azóta pedig a sok közös program hatására elválaszthatatlanok lettek. Tímea biztonságot talált: „Andy az egyetlen férfi, akiről tudom, hogy soha nem bántana.”

(Úgy látszik egy bizonyos kor felett minden férfi meghülyül,ki előbb ki később...a szerk.)

Forrás:kiskegyed
Szerk:Barta P.

Kommentár nélkül.

Debrecenben tárgyalta a bíróság az Új Magyar Gárda megalakulásának körülményeit, amelyet mint bűncselekményt vizsgál az ítélőtábla.

Erőviszonyok...