Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. szeptember 21., péntek

Bitófa a debreceni főtéren:vajon ki(k)nek üzentek?

Jelképes bitófát állított a Jobbik Debrecenben pénteken délelőtt: ilyen még nem volt  de most már van!

Kulcsár Gergely, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei elnöke, országgyűlési képviselő, és Rubi Gergely országgyűlési képviselő a halálbüntetés visszaállítását követelte a rendezvényen, ezért állítottak fel jelképesen egy bitófát a Piac utcán.
Kulcsár Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke az eseményen elmondta: az ígérettel ellentétben a kormány két év alatt sem volt képes megfékezni az országban tapasztalható "brutális erőszakot, amelynek a közelmúltban például egy hajdúszováti lakos esett áldozatául" (Az 58 éves férfit szeptember 9-én kora reggel találták holtan a község egyik utcájában, halálát súlyos bántalmazás okozta).
 "Csak a halálbüntetés visszaállítása bírna elegendő elrettentő erővel a főként egy behatárolható szociokulturális körből érkező bűnelkövetőkkel szemben" - hangoztatta Kulcsár Gergely.

Szavai szerint a Jobbik már korábban benyújtotta ehhez a törvénymódosító javaslatait. A halálbüntetés visszaállítása egyébként  szerinte a lakosság körében is nagy támogatottságot élvez.

A politikus az MTI felvetésére, miszerint a halálbüntetés eltörlését Magyarország nemzetközi egyezmények keretében vállalta, úgy reagált: a Benes-dekrétumok is nemzetközi, uniós jogokat sértenek mégis hatályosak több környező országban, így kellő politikai akarattal a halálbüntetés is visszaállítható lenne.


Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő térképekkel és statisztikai adatokkal mutatta be az elmúlt öt év brutális gyilkosságait. Az esetek kormányokon és a büntetési tételek változásain átívelve folyamatosak voltak vagy még romlottak is, tehát megfelelő elrettentő erővel a korábbi intézkedések nem bírtak - hangoztatta a politikus.
A több mint kétméteres bitófát a Jobbikos politikusok a sajtótájékoztatójukat követően eltávolították Debrecen főteréről.
Az eredeti cikk  ITT olvasható (Képekkel) !

Növényvédő szerrel is mérgeztek...

...nemcsak erős altatóval, azok a  sorozatrablók, akik főként szexet ígérve cserkésztek be idős embereket. A bandának legalább három halálos áldozata van, köztük egy kocsmáros is, akinek italába egyikőjük növényvédő szert öntött. A férfi kínhalált halt, majd utána kifosztották.
Akit megtámadtak ezek a nők, hívja a rendőröket! 

Az egymással rokonságban álló (hátrányos helyzetű-a szerk. ) "nők"(?)– G. Katalin (23), F. Aranka (50), G. Enikő (35), G. Gyöngyi (40), R. Erzsébet (38) – kegyetlen módszerrel vadásztak főként az egyedülálló, védtelen idősekre.(A román állampolgárságú nőkről annyit tudni, hogy tíz éve élhetnek Érden, és feltehetően több településen raboltak már.) Az agg férfiakat, akik beengedték őket házaikba, szó szerint elcsábították. Az idős nőkhöz pedig visszautasíthatatlan kacatokat ígérve jutottak be. Ott azonban hamar elszabadult a pokol, és az idős emberek órákkal később otthon, vagy a kórházban ébredtek.

A Blikk cikke után a rendőrség szerint számos bejelentés érkezett. Volt, olyan, aki az újsággal a kezében sétált be a kapitányságra, ugyanis a nők között felismerte támadóját. Információink szerint közel nyolc ügy került így felszínre. Jelenleg mintegy húsz esetet vizsgál a rendőrség. Ezek többségében idős férfiak az áldozatok, akik kocsmában, boltban ismerkedtek meg a nőkkel, akik egy ideig kellették magukat, majd amikor bejutottak a házba, italt vagy kávét kértek. Ebbe öntötték bele titokban a dormikumot, illetve a növényvédő szert. A rendőrség azt gyanítja, húsz esetnél is több lehet a sorozatrablók rovásán.– A tapasztalatok szerint az idősek szégyellik a velük történteket, ezért nem tettek feljelentést a támadás miatt.

 A nyomozók arra kérik az áldozatokat, akik a nőkben felismerik a kirablóikat, hívják bátran a 112-es számot – mondta Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A nők közül többen többen előzetes letartóztatásban vannak. Értesülésünk szerint a Romániába szökött G. Enikőt pénteken elfogták a külföldi hatóságok. Mint kiderült, nem csak öt tagja lehetett a bandának, felmerült a gyanú, hogy G. Irén is a csapat tagja lehetett.
 (A Blikk nyomán.)