Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. október 17., szerda

Bocsi,tévedtem !

1 helyett 2 ezrelék lesz a sárgacsekk-adó, jön a közműadó, mert a kormány elszámolta magát!

 Foto:MTI

A legeslegújabb intézkedéscsomagot Matolcsy György jelentette be, hangsúlyozva, hogy szerintük nem a magyar kormány, hanem az Európai Bizottság számolt rosszul. (?) Az előző napokban, és a most bejelentett két csomag együtt 764 milliárd forint megszorítást jelent, ami magyaronként évi 77 ezer forint mínusz, bár a megszorítások nem érintenek mindenkit közvetlenül.

Intézkedések

  • Mégsem felezik a bankadót.
  • 1 ezrelék helyett 2 ezrelék esz a tranzakciós adó.
  • Változik az iparűzési adó számítása.
  • Bevezetik a közműadót - nemcsak Budapesten, mindenhol.
  • Emelik a cafeteria adóját.
  • 5 millió forint helyett 2,5 millió forintig lesz egyedi számlaellenőrzés. 
    Részletesen itt                                       

                                     

Sok szabálytalankodóra van (lenne) szükség !


Magyarország — Hiába a szabályok, ha nincsenek elegen azok, akik megszegik azokat!
Pedig nagy szükség lenne pár belevaló gyorshajtóra, aki nem csupán a gázpedálon felejti a lábát – ő harmincezerrel járul hozzá az államkasszához – hanem rendesen odalép, ha traffipaxot lát.
 /Kép: Blikk/
 Egy négytagú családnak havonta 1100 forintnyit kéne szabálytalankodnia ahhoz, hogy ne kongjon az államkassza bírságokra szánt rekesze.  Idén először már közvetlenül a központi költségvetésben landolnak azok a bírságok, amiket a különböző állami szervek vetnek ki a lakosokra.
Hiába azonban a büntetésekért kiszabott pénzek akadálytalan áramlása, a tökéletesen működő rendszerhez nélkülözhetetlen lenne az is, hogy végre felrúgjuk a szabályokat.
2012. első felében az autósok még az elvárásoknak megfelelően teljesítették a kihágásokat, félúton azonban megtorpant a vagányság. A számok azt mutatják, az év közepétől érvénybe léptetett közúti szigorításokat túlságosan komolyan vették a közlekedők így az eredetileg tervezett 32,5 milliárdos bírságbevétel már csak hiú ábránd. Szeptember végig több mint 22 milliárd forintért hágták át a törvényeket, ám ez a csillagászati összeg a tervezett bevételnek csupán a 70 százaléka.(Vigyázz mert még 3 hónap hátra van!!..a szerk.)
A „közös zsákot" leghatékonyabban a Belügyminisztérium tudja töltögetni, mégpedig az objektív felelősségből származó bírságokkal. Ezt a törvényt díszítették fel még olyan kiegészítőkkel, mint az elsősegélydoboz hiányosságai miatt járó büntetés. Ezidáig 15,5 milliárd forintot sikerült ilyen címen beszedniük, a kitűzött célösszeget azonban még ők sem érték el. Ám még csaknem három hónap hátra van az évből és...Tovább itt
 Szerk: Posta S.

Meghalt Komár László!

 Súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett az énekes, ám nem akarta, hogy sajnálják, így titokban tartotta, hogy szervezetében már évek óta ott lappangott a gyilkos kór. Komár László (†67) ma hajnalban otthonában, felesége karjaiban hunyt el.
Komár László 1944. november 28-án született Adásztevelben. A Wikipedia róla szóló szócikke szerint 1962–1965 között a Scampolo, majd 1965–1967 között a Dogs együttes tagja volt. 1966-ban részt vett a Táncdalfesztiválon.
1967-től ismét a Scampolo tagja lett, de már szólistaként. 1969–1970 között az Atlas, és a Bergendy-együttessel lépett fel. 1971–1972 között a Non-Stop együttes énekese volt. Ekkor jelent meg első szólókislemeze Jóbarátom címmel.
Egy évvel később a Szemek, Szájak, Szívek nevű együttes tagja volt. 1981-ben jelent meg első nagylemeze Pepita címmel, melyet számos újabb követett.
Dalai rock and roll stílusúak, a magyar Elvis Presleynek is nevezik, mivel saját bevallása szerint is rajongója az énekesnek. 2011. november 28.-án Hungaroton kiadó Életműdíjat adományozott neki.
Komár László ötször állt oltár elé. Az utolsó házasságát egy korábbi, mégpedig a harmadik feleségével, Krisztinával kötötte az év elején a legnagyobb titokban. Nyolcéves kislánya, a negyedik házasságából származó Karolina és annak anyja, Fruh Erzsébet sem tudott az esküvőről. Az énekesnek van még egy 31 éves fia is, Balázs Ausztráliában él. Két gyermeke 2010 augusztusban találkozott egymással először.
Komár László (†67) nyugodj békében.
Blikk információ