Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. október 18., csütörtök

Megbéníthatatlan lett a The Pirate Bay !

Úgy látszik van megoldás a cenzúra ellen !


 
A torrentoldal a szerverek helyett a felhőbe költözött, így mindig működőképes marad.
A The Pirate Bay bejelentette, hogy sikeresen átköltözött a felhőbe, ahol cloud-hosting szolgáltatást állított hadrendbe annak érdekében, hogy biztosítsa, az oldal minden esetben működőképes marad. A torrentoldal ezzel bebiztosította magát a hatóságok és az egyéb webes támadások felől is.
A lépésnek köszönhetően az egyes szolgáltatóknak is sokkal nehezebb dolga lesz, ha IP-cím alapú blokkolásokat akarnak életbe léptetni. A The Pirate Bay esetében a fizikai szerverekről a felhő-alapú tárolásra váltás csupán egy fokozat volt. Először megváltak a statikus trackerektől, amit a torrentfájlok törlése és a mágneslinkek bevezetése követett.

Az oldalt a közelmúltban számos kormány erősen próbálta korlátozni, illetve blokkoltatni az ISP-kkel, valamint az alapítóit bíróság elé állítani. A mostani lépéssel valamilyen szinten adaptálódott a The Pirate Bay, amely biztosította a további túlélését.
 Forrás: pcworld.hu

Sajtószabadság ?

 Akár már a nyomozás során elérhetetlenné lehetne tenni bizonyos súlyos bűncselekményeket megvalósító weboldalakat a kormány tervei szerint. Az új Btk. hatálybalépését előkészítő csomag alapján először a tárhelyszolgáltatót szólítanák fel a jogsértő tartalmak elérhetetlenné tételére, de ha az nem lép - például azért, mert külföldi a szerver - a hazai internetszolgáltatókkal blokkoltatnák az oldalt.
„Elektronikus adat végleges hozzáférhetetlenné tétele” – jogi bikkfanyelven ez a neve annak az intézkedésnek, amellyel az új Büntető törvénykönyv (Btk.) 2013. július 1-i hatálybalépése után a hatóságok sikeresen léphetnek fel az interneten megjelenő, jogsértő tartalmak ellen, még akkor is, ha például a gyűlöletkeltő tartalmakat külföldi szerveren tárolják.
A kormány által még nem tárgyalt tervezet értelmében a jogsértő tartalmakat a bíróság döntése után elsősorban a tárhely-szolgáltatóknak kellene elérhetetlenné tenniük, akár ideiglenes, akár végleges intézkedésről van szó. Ha ezt a szolgáltató nem teszi meg, akár egymilliós, ismétlődő bírságra számíthat. Ha ennek ellenére sem lép, vagy pedig a szervertulajdonos külföldi, a bíróság elrendelheti, hogy az internetszolgáltatók blokkolják a jogsértő oldalak elérését. Tovább ITT olvashatod!

Szerző: hvg.hu