Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 17., szombat

Tisztáznák az internetes kommentek jogi hátterét.

 Moderálás vagy....

A tartalomszolgáltatók szerint a problémák jelentős része sem bírósági úton, sem a médiaigazgatás keretei között nem kezelhető!

Az internetes médiumokat tömörítő szakmai szervezet szerint tisztázásra szorulnak a médiatörvények egyes passzusai az internetes kommentekkel, hozzászólásokkal kapcsolatos felelősségi körök tekintetében. Ez a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Kommentek a magyar interneten: problémák és lehetőségek című vitaindító tanulmányában olvasható, amely a szervezet honlapján érhető el. Az MTE elemezte az internetes kommentekben elkövetett személyiségjog-sértésekre vonatkozó bírósági gyakorlatot, ennek során figyelembe vette az Ipsos kutatásának eredményét is az internetezők véleményéről.
Az MTE a tanulmánnyal - amelynek apropóját az adta, hogy a média- és hírközlési biztos 2011 júliusában a Népszava főszerkesztőjéhez fordult a napilap internetes oldalán megjelent sértő tartalmúnak vélelmezett kommentek miatt...Folytatás ITT

Földrengés Tiszabercelnél !

 Kisebb földrengés történt szombat délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabercelen, senki sem sérült meg - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
Takács Judit elmondta: a Richter-skála szerinti 2,3-es erősségű rengés epicentruma mélyen a község alatt volt.
A földmozgást csak a Budapesten lévő műszerek érzékelték, emberi szervezet számára nem volt érezhető a rengés - tette hozzá.

A településről lakossági bejelentés nem érkezett, személyi sérülés és anyagi kár sem történt - mondta Takács Judit.

Frissítés !!  

 A korábbi információkkal ellentétben nem történt földrengés a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabercel körzetében szombat délelőtt. 

Az MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közlése szerint a Magyarországon és a szomszédos országokban működő on-line szeizmológiai állomások által mért szeizmogramok valós időben jutnak el az obszervatórium budapesti adatközpontjába, ahol az adatok számítógépes feldolgozásával automatikus földrengés-detektálás történik.
Előfordulhat azonban olyan eset, hogy a Föld egy Magyarországtól távol eső pontján kipattanó rengés esetén tévesen Magyarországra kerül az automatikusan meghatározott epicentrum, ahogy ez ebben az esetben is történt - olvasható a szeizmológiai obszervatórium közleményében.
Ennyit a valós hírközlésről.
Szerk:Körtvélyesy V.