Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 21., szerda

Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal ?


Itt a cáfolat: Nincs napirenden a nyugdíjasok járulékfizetése 


Bodrogi József, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos megbízatása november 13-án lejárt, így semmilyen jogosultsága nem volt arra, hogy a kabinet nevében bármilyen nyilatkozatot tegyen egy szerdai egészségügyi konferencián - közölte a kormányszóvivői iroda. A szaktárca közleménye szerint nincs a kormány napirendjén a nyugdíjasok társadalombiztosítási járulékfizetésének bevezetése.

A miniszteri biztos mandátumának lejártáról...(?)Tovább itt

 

Öregszik az ország

A nyugdíjasoknak is kellene egészségügyi járulékot fizetni ! 

Valahogyan meg kell oldani, hogy a nyugdíjasok egészségügyi járulékot fizessenek - mondta Bodrogi József, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos szerdán egy budapesti konferencián. Bodrogi József úgy véli, például a nyugdíjak bruttósításával fedezni lehetne a nyugdíjasok egészségügyi ellátását. Hozzátette, hogy ez jelenleg még nincs napirenden.
Az egészségügyi járulék mértékét kell emelni, vagy az ahhoz tartozó szolgáltatási csomag tartalmát kell szűkíteni - mondta Bodrogi József, de hozzátette, hogy ez jelenleg még nincs napirenden.

Továbbra is komoly finanszírozási és fenntarthatósági gondok jellemzik a magyar egészségügyet, s a közeljövőben javulás nem várható. Az elmúlt években 500 milliárd forintot vontak ki a területről. Amíg nem lesz gazdasági növekedés...