Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 25., vasárnap

Egy " korszak " lezárult.

Foto:RTL klub

Véget ért az idei X-Faktor egyik külön versenye, hogy Malek Miklós szavaival éljünk, Jimmy fia Krisztián a hangokkal vívott hősies küzdelem végén a fater szellemét megidézve távozott a műsorból, amiben tényleg most énekelt a legjobban egyébként.
Mert az, amit Zámbó Krisztián kapott ebben az idényben, az egy nálánál lelkileg sokkal jobb állapotban levő énekest is megrogyasztott volna, ebben azt hiszem egyetérthetünk. Nem, nem védeni akarom, de ha mindezt hóviharban, az arcba csapódó jégeső közben kell abszolválni, egy feljajdulás valahol azért jogos. Az RTL Klub elérte, amit akart, megvan a nézettség, jöttek a szavazatok, amik, csak hogy az összeesküvés-elméletek rajongóinak is kedvére tegyünk, a hetedik fináléra valahogy elfogytak, és ott hagyták  Krisztiánt "ádámkosztümben", tessék fiam, így legyél elegáns az Operabálon. (A képen is látszik hogy a fickó nagyon meg van roggyanva.../a szerk./)

Na de Zámbó Krisztián nélkül is lesz X-Faktor, a mókuskerék forog tovább, de azért azt ne tessék elfelejteni, hogy a fickót az RTL akarta mindenképpen az élő műsorba, ők tudták már az elején pontosan, mit, mennyit ér a hangja, mi az, amit ki lehet hozni belőle, a k.....anyázásból nekik is kijár, nemcsak a saját képességeiben ennyire elvakultan bízó csávónak. Mert ha valaki a második, igencsak elbaltázott körben megmondja neki, hogy te, a harangöntés is szép szakma, ne erőltessük ezt az éneklést, most egy idegronccsal kevesebb rohangálna az országban.
Szerk: Barta P.

Autósoknak

Már egy  hét sincs hátra és itt a december,-egy hónap múlva Karácsony-jönnek a téli zimankós napok.

Egy-két jó tanács autósoknak a téli napokra. 
Kevés olyan autós van, aki a jégkaparás közben ne járatná a motort. Holott ezzel a szokással rengeteg üzemanyag megy pocsékba, ami nem csak a környezet számára terhes. Egy biztosítótársaság felmérése szerint az átlag autósok 3 perc alatt tisztítják meg a szélvédőt, ezt az időt, és az összes autóst alapul véve pedig a számítások szerint jó párszor meg lehetne kerülni a Földet azzal az üzemanyaggal, ami ilyenkor kárba vész. 
A kár azonban még ennél is nagyobb lehet. Egy felmérés kitér arra is, hogy némelyek még magára is hagyják az autót járó motorral, mert még beszaladnak a házba, garázsba, ami tálcán kínált lehetőség a tolvajoknak.
Egy szakértő a témával kapcsolatban elmondta, nem fontos végig járni a motornak, ehelyett kímélő gyorsításokkal, kis terheléssel ajánlott az üzemi hőmérsékletre melegíteni. 
Ne használjuk a kiegészítő berendezéseket a szükségesnél hosszabb ideig. Például tanácsos nem       elfelejteni,hogy a hátsó ablak- vagy a tükör fűtését a leolvadás után ki kell kapcsolni, és ugyanez érvényes a plusz lámpákra is.  
Télen még inkább fontos odafigyelni arra, hogy valamivel nagyobb követési távolságot tartsanak az autósok.Akkor nem kell állandóan reagálni az előttünk haladó gyorsulására, lassulására, és így egyenletesebben lehet menni. További előny, hogy ha lassulni kell, nem szükséges azonnal a féket nyomni, kihasználható a motorfék, és nem mellékesen kisebb az összecsúszás esélye.

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk.

Minden idők légnézettebb videó klipje !

Nézettség 2012 november 25-én  9:31
Az abszolút csúcs !
 812.794.421