Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 29., csütörtök

A lift(es) "bosszúja".

Szellem a liftben! Erős idegzetűeknek !!

Internetezők ezrei nézték már meg a legújabb átverős videót, amellyel kapcsolatban egyelőre nem sikerült eldönteni, hogy vajon vicces-e, vagy inkább ijesztő.A kész átverés show brazíliai csapata egy liftet használt helyszínként, amit előzetesen kicsit átalakítottak, ott húzta meg magát a szellemlány a színre lépéséig.

Az áldozatok nagyjából úgy reagálnak, ahogyan azt egy ilyen helyzetben várni lehet: van, aki csak rémülten sikít, főleg miután a szellemlány is kiereszt egy csöppet sem bizalomgerjesztő visítást, néhányan kétségbeesetten próbálják a gombokat nyomogatni, de biztos, hogy mindannyiukat megviseli az eset, néhány álomban még bizonyára kísérteni fog a furcsa lány.  
Ezek után valóban nem könnyű eldönteni, hogy mennyire tréfa ilyesmit művelni, vagy ez már átlépi a jó ízlés határát.
Döntsd el Te ...

Pajzs Csernobil felett !

 Kép:TERVLAP
 
Gigászi pajzsot építenek az 1986-ban megsemmisült csernobili atomreaktor fölé, hogy a további sugárzást megakadályozzák. A beruházás értéke eléri a kétszázötvenmilliárd forintot. 
 
A csernobili atomerőmű 4-es reaktorblokkja köré tervezett acélból készülő védőboltozat 20 ezer tonna, 105 méter magas, 150 méter hosszú és 260 méter széles lesz. Az építés költségeinek nagyobb részét adományozó országok fedezik, Magyarország ehhez 2 millió euróval járul hozzá. (?)
A 4-es reaktorblokkban 1986. április 26-án történt detonáció a világ eddigi legsúlyosabb nukleáris balesete volt.

Ha a most épülő védőpajzs elkészül, akkor a szakemberek biztonságosan tárhatják fel, bonthatják el és fertőtleníthetik a reaktor felrobbant blokkját, amely azóta is egy betonszarkofág alatt pihen.

A csernobili robbanás sugárfertőzésének 70 százaléka a szomszédos Fehéroroszországot sújtotta. A sugárdózis a hirosimai atombomba erejének az ötszázszorosa volt. Máig nem ismert pontosan az áldozatok száma. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 4000 halottat tart nyilván. Zöld ellenzékiek 100 ezer áldozatról beszélnek.
Hivatkozás:tervlap.hu

Az igazság "odaát" van ?

Kommentár nélkül.

Forrás:youtube

"Kirúghat" a biztosítód ?

 Több ezer autóst érhet meglepetés a napokban: akarata ellenére felmondja a biztosítója a kötelező gépjármű felelősségbiztosítását (kgfb). Ők azok a „renitens” autósok, akik után túl sok a fizetnivaló, túl gyakran okoznak kárt másoknak és a biztosítójuknak – hívja fel a figyelmet a jelenségre Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. értékesítési és kommunikációs vezetője.

A CLB piaci adatokon alapuló becslése szerint a 4 milliós kgfb-szerződések több százalékát, autósok ezreit érinthet a felmondási hullám. Azok, akik nem maradhatnak a régi biztosítójuknál, a napokban kapják meg – vagy már ki is postázták nekik – az egyoldalú felmondólevelet.

Nem mossák le magukról

Nem új jelenségről beszélünk – szögezi le Németh -, de azokat az ügyfeleket, akiket ez érint természetesen új, kellemetlen meglepetésként érint majd a biztosító lépése. A szakértő szerint ezeknél az ügyfeleknél kimagaslóan magas a biztosító kockázata, amelyet az ügyfél díja nem fedez. A „bélyeget” az érintett autósok viszik magukkal, s bármelyik biztosítónál szerződnek, az átlagosnál drágább tarifát fogják fizetni. Ennek ellenére érdemes még így is összehasonlítani majd az árakat, mert még a magasabb kategóriában is lehet különbségeket találni. Németh azonban azt ajánlja, hogy azok, akik tudják, idén sokat fizetett utánuk a biztosítójuk, mert többször is tetemes kárt okoztak, jobb, ha önként mennek, van még néhány nap, szabadon keresgélhetnek a jobbnál jobb ajánlatok között.
Hivatkozás: CLB