Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. december 15., szombat

Itt a bűnügyi térkép !

Elkészült és szombattól a rendőrség honlapján mindenki számára hozzáférhető az ország bűnügyi térképe - jelentette be az országos rendőrfőkapitány általános helyettese. 

Papp Károly vezérőrnagy közölte: a térképen mindenki megnézheti akár egy évre visszamenőlegesen, hogy a lakókörnyezetében milyen, a közbiztonságérzetet befolyásoló bűncselekmény történt. Hangsúlyozta: a térképpel a hiteles tájékoztatáshoz kívánnak hozzájárulni.
A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet figyelemmel kísérni szombat délelőtt 10 órától, a tesztüzem után januártól a végleges üzembe helyezés is megtörténik.
Nemes Zoltán főkapitányi biztos a programot bemutatva azt hangsúlyozta, hogy a térkép társadalmi, valamint bűnmegelőzési szervezeteknek és az önkormányzatoknak is segítséget nyújt.
A bűnügyi térképen kétféleképpen láthatók az adatok. Az egyik, úgynevezett ponttérképes verzió, amelyen egészen utca szintű lebontásban nézhetők meg az egyes bűncselekménytípusok. Ezen pontokkal jelölik, hogy az adott utcában hány, a keresési feltételeknek megfelelő bűncselekmény történt. A másik térképen pedig színskála segítségével nézhető meg az adott megye, vagy járás bűnügyi fertőzöttsége!
A felhasználó tehát országos, megyei, járási, települési szinten informálódhat, de akár arra az utcára is rákereshet, amelyben lakik.
Hivatkozás: ITT 

A térkép itt érhető el -egyenlőre teszt üzemben- de ahogy ígérik január elsejétől élesben ! 
Szerk:Posta S.

"Világvége".... ?

Érdekes dokumentum film...