Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. december 22., szombat

Ma új rádió indul !

 A klasszikus magyar nótát, cigányzenét, operettet és népdalt sugárzó, hiánypótló tematikus csatorna tíz nagyváros (Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged, Miskolc, Szombathely, Győr, Nyíregyháza, Szolnok és Mosonmagyaróvár) vételkörzetében lesz fogható.
Az első napot követően minden reggel 6 órától 10-ig nóta-összeállítást hallhatnak a műfaj kedvelői. Ezt követi Erdélyi Klaudia "Az a szép" című egyórás válogatása a nóta nagymestereinek műveiből, majd újabb egy órában Nagy Ibolya operettprimadonna műsora jelentkezik, az első héten Farkas Bálint, a második héten Szolnoki Tibor operettművész vendégszereplésével.
    
A délutáni órák is főleg a nóta kedvelőihez szólnak: 12-től 14 óráig hétköznapokon élő, interaktív nóta-kívánságműsor hallható Tarnai Kiss Lászlóval, majd Tudod-e még az én nótám? címmel Asbóth József műsora jelentkezik legnagyobb nótaszerzőink dalaival. Délután 3 és 5 óra között ismét nóta, majd 5 és 6 között operett szól. Ezt követően este 8 óráig megint a nótáé a főszerep.

 Az országos rádió a zenekínálata - amelyet 80 százalékban a cigány és magyar nóta, 20 százalékban pedig az operett és a népzene alkotja - mellett egységes hírszolgáltatással is jelentkezik. A Dankó Rádió hírei elsősorban a vidéki Magyarország történéseire fókuszálnak majd.
A rádió Debrecen és környékén a  91,4 MHz-es frekvencián hallgatható december 22-től.
Hivatkozás; Wikipédia
Szerkesztő; Körtvélyesy V.         

Ki lesz a gazdája a hajdúsámsoni temetőnek?

Az elmúlt 5 évben a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat üzemeltette a város köztemetőjét a Debrecen melletti kisvárosban viszont ez év december 31-én lejár a szerződésük.A temető jövőbeni üzemeltetéséről a testület viszont egyelőre nem tudott dönteni.Következésképp pályázatot írt ki az önkormányzat arra vonatkozóan hogy a következő öt évben melyik cég üzemeltetheti majd a temetőt. A közgyűlés csütörtökön nem tudott dönteni, mivel hiánypótlást kérnek a pályázathoz a cégektől. A város temetője viszont addig sem marad üzemeltető nélkül, hiszen 2013. január 15-ig   meghosszabbította a szerződést a testület, döntést addig  fog hozni a hajdúsámsoni közgyűlés.

A mai közgyűlésre (2012.12.20) meghívták Hajdúsámsonba az eddigi működtetést végző cég, a Platinum Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat igazgatónőjét, Kari Irént, aki elmondta, hogy az elmúlt időszakban mindent teljesítettek, amit a szerződésben vállaltak és hogy a jövőben is számos fejlesztést szeretnének megvalósítani.
Hozzátette, bízik abban, hogy továbbra is együtt tudnak majd dolgozni az önkormányzattal. Hiszen a temetőfenntartás és a temetésszolgáltatás eredményes és hatákony ellátása érdekében adták voksukat a vállalatukra a hivatalok. Törvény alapján a Vagyonátadó Bizottság a korábban a vállalat által kezelt és állami tulajdonban volt közüzemi vagyont az önkormányzatok közös tulajdonába adta, a tulajdoni szerző önkormányzatok e vagyont a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalatra tehát rábízták, a temetőfenntartással és temetésszolgáltatással kapcsolatos települési önkormányzati feladatok eredményes ellátása, az önkormányzati tulajdon vállalat által történő hatékony működtetése érdekében.
Részletesebben; Itt olvasható.
Fotók: HajduPress, Miskolczi János
Szerk;Posta S.

Tragédia Hajdúsámsonban

 Holtan találtak házában egy 66 éves nőt Hajdúsámsonban december 21-én a reggeli órákban!
A rendőrséget az esetről a katasztrófavédelem szakemberei értesítették. Az elsődleges orvos szakértői vizsgálat az idegenkezűséget kizárták, a nő halálát feltehetően füstmérgezés okozta.
Az esemény bekövetkezési körülményeit a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság – szakértők bevonásával – közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja. 


Szerk:Barta P.

Netvadász

Mára olyan mértékben szaporodtak meg a WiFi Internet hozzáférési lehetőségek, hogy szinte bárhol tartózkodunk, valahol a közelünkben biztosan van egy hozzáférési pont. Számos étterem, szálloda, üzlet és Internet szolgáltató tart fenn nyilvánosan elérhető WiFi pontot, (HotSpot) amelyen keresztül csatlakozhatunk az Internethez, ha WiFi eszközünk képes elérni ezeket. A Hotspotok közül számos térítésmentesen vehető igénybe. 


Ezek rendszerint valamilyen reklámtartalmat is párosítanak a szolgáltatáshoz, emellett azonban teljes értékű, gyors Internet hozzáférést biztosítanak.

A külső egység és a külső antenna használata nagymértékben megnöveli az áthidalható távolságot. A Netvadász készlet antennája parabola tükörrel is kiegészíthető, amellyel kedvező terepviszonyok mellett 10 Km fölötti távolság is áthidalható. 
 Részletek ITT