Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 13., vasárnap

Az EU és a Google vitája.

 
Az EU-biztos szerint az internetes óriás saját szolgáltatásait szándékosan előnyös helyre sorolja keresőjében, és visszaél piaci dominanciájával. 
Amennyiben az ügy az Európai Bíróság elé kerül, a vállalatot akár 2,9 milliárd eurós büntetéssel is sújthatják.
A Google tavaly már fontos engedményeket tett az Európai Uniónak a vállalat versenykorlátozó gyakorlatára vonatkozó panaszok, illetve az időközben megindított brüsszeli vizsgálatok kapcsán. A vádak a máshonnan származó cikkek jogosulatlan felhasználásától kezdve egészen a versenyellenes hirdetési szerződésekig vagy a Google Maps ingyenességéig terjedtek, közös nevezőjük azonban az volt, hogy a Google keresési eredményekben a saját termékeit helyezi előtérbe, és más szolgáltatásaiban is tisztességtelenül használja ki nyilvánvaló erőfölényét – más szóval lenyúlja a többiek befektetéseinek hasznát.

 A Google ellen Amerikában zajló, hasonló ügyekben indított vizsgálat ráadásul nemrég zárult le, és nem talált kivetnivalót a társaság gyakorlatában – ez annak ellenére is a Google legfontosabb győzelme volt, hogy versenyszabályok feltételezett megsértése miatt már világszerte trösztellenes vizsgálatok folynak ellene. Tovább itt olvashatod...
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.