Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 15., kedd

Az nyert, aki olcsóbban viszi !

 Kép;haon
Hajdúsámsonban,Sámsonkertben és Martinkán is a keletkezett hulladékot kötelező közszolgáltatás keretében 2013.január 1-től már a HHG Kft. szállítja el. 

Hajdúsámson  az AKSD-vel kötött lakossági hulladékelszállításra vonatkozó, 2012. december 31-én lejárt közszolgáltatási szerződést nem újította meg, hanem a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft.(HHG Kft.)-vel szerződött – mondta Hamza Gábor polgármester a haon.hu internetes portálnak adot nyilatkozatában.

Indoklása szerint az egekbe emelik az árakat (egyébként a városvezető a többi közüzemi díjat is magasnak tartja), és ő polgármesterként köteles a lakosság érdekeit figyelembe venni: az új szolgáltató 200 forinttal kedvezőbb áron szállít. A sámsoni képviselő-testület a 2012. november 29-ei ülésén arról döntött, hogy 2013. január 1. napjától a hulladékgazdálkodási feladat ellátását a Hajdúsági Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társuláshoz történő csatlakozással és a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft-ben üzletrész megszerzésével, a Kft-vel kötendő közszolgáltatási szerződés útján kívánja biztosítani.
A HHG Kft. taggyűlése 2012. december 18-ai ülésén módosította a társasági szerződést és törzstőke-emelést hajtott végre; Hajdúsámson tulajdoni részesedést szerzett a cégben.
"– Még emlékszem, hogy korábban 3,6 millió forintból oldottuk meg a szemétszállítást évente, végül ez az összeg 65 millió lett, amit nem bírunk vállalni "– mondta Hamza Gábor. A városvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy mivel az ingatlanokon többlet hulladék is keletkezhet, a szolgáltató lehetőséget biztosít gyűjtőzsák megvásárlására. Sőt a szelektív hulladékgyűjtés terén is előrébb lépnek, mert idővel megszűnnek a gyűjtőszigetek, a végcél pedig az, hogy lakásonként, ingatlanonként 3-3 edénybe válogassák a ház körül feleslegessé váló hulladékot.
 Hívatkozás;haon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.