Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 22., kedd

Iránban nem naposcsibéket osztanak a rablóknak !

Iránban példátlanul szigorú ítéletet végrehajtva, egyszerre középkori és 21. századi külsőségek között végeztek ki hétfőn két fiatal férfit. Alireza Mafiha (23) és Mohammad Ali Sarvari (20) az utcán rabolt ki egy férfit, akit egy bozótvágó késsel bántalmaztak is.


A felvételen jól látszik, amint a maszkos támadók leugranak a társaik által vezetett motorokról, erőszakoskodnak, majd elveszik áldozatuk táskáját és kabátját. A 37 másodperces videót később az állami televízió is bemutatta. Az ügy óriási felháborodást keltett.
Az elkövetőket gyorsan elfogták. Azzal védekeztek, hogy munkanélküliek, és nagy szegénységben élnek, ez azonban nem hatotta meg a nyomozóhatóságot, mely a kisebb súlyú bűncselekményeket is a lehető legsúlyosabb büntetésekkel igyekszik megtorolni. A vád szerint a rablók tettükkel Isten ellen hirdettek háborút. A Daily Mail idézte Sadeq Láridzsáni iráni főbírót, aki decemberben azt mondta, hogy a közbiztonság még a napi betevőnél is előbbre való.  (Ez szempont lehetne hazánkban is ! [a szerk])
Szerk;Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.