Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 11., péntek

Kötelező gázszerelőt hívni !


Rendszeresen ellenőriztetni kell januártól a gázkészülékeket. Az új szabály némi kiadással jár, de megóvhat a szén-monoxid-mérgezésektől.

Évente 40-50 ember halálát okozza a rendkívül veszélyes szén-monoxid, amely a hibás gázkészülékekből kerül a lakásokba. Ezért egy új törvény értelmében januártól rendszeresen, de legalább ötévenként kötelező ellenőriztetni minden gázkészüléket. Először a legrégebbieket.
Bálint Norbert, a Főgáz Zrt. szóvivője az M1 Híradójának elmondta, hogy az 1981előtt üzembe helyezett gázkészülékeket, fogyasztói vezetékeket, illetve csatlakozó vezetékeket még ez év december 31-ig felül kell vizsgáltatni a tulajdonosoknak, és a jegyzőkönyvet az illetékes földgázelosztónak el kell küldeni.
Az ellenőrzést csak a kijelölt szakemberek végezhetik el.
„Egy szemle alkalmával a készülék torkába kell nézni, aminek során a szerelő meggyőződik arról, hogy megfelelő-e a levegőellátás. Ha ez megfelelő volt, akkor nem fordulhat elő szén-monoxid-mérgezés” – mondta Farkas György felülvizsgáló.
Az ellenőrzést a lakás tulajdonosának kell kérnie. Ha kiderül, hogy a készülék hibás, a tulajdonosnak a javításról is gondolkodni kell. A kijelölt szerelők listáját a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján lehet elérni.
A felülvizsgálat 5-10 ezer forintba kerül, és nem váltja ki a karbantartó vizsgálat.
Forrás: m1 Híradó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.