Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 22., kedd

Támadás az Európa Tanács magyar küldöttsége ellen.

Tegnapi hír;
Hivatalosan kezdeményezi a magyar és a görög küldöttség akkreditációjának megkérdőjelezését egy olasz néppárti képviselő, amiért az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének ülésszakára érkező küldöttségekben a görögországi Arany Hajnal és a magyarországi Jobbik képviselői is helyet kaptak.

A feljelentő (...)
Fiamma Nirenstein: "Életemnek két nagy szerelme van: az újságírás és Izrael"

Gaudi-Nagy Tamás mai beszámolója a fejleményekről:
"Az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének Ügyrendi Bizottsága ma délelőtti ülésén elutasította Nirenstein olasz képviselőnő és társainak tegnapi kérelmét, amely arra irányult, hogy engem és egy görög képviselőtársamat (Eleni Zaroulia) tiltsanak ki az ET Közgyűléséről, mivel szerinte mi, illetve pártjaink "rasszista és antiszemita" álláspontot képviselünk, és veszélyt jelentünk Európára. A bizottság megállapította, hogy mandátumunk nem vitatható, demokratikus választások útján és a megfelelő eljárási szabályok betartásával veszünk részt az ET Közgyűlés munkájában. A mandátumot vitatók olyan eljárási indokokra hivatkozva terjesztették elő valótlanságoktól hemzsegő kérelmüket, amely alapon nem lehet egyetlen képviselőnek a legitimitását sem kétségbe vonni. Az Európa Tanács alapító statútuma szerinti értékekbe való ütközést csak a teljes nemzeti delegációk szintjén lehet vizsgálni, azonban ilyen kérelem Magyarország ellen nem volt. Rámutatott a bizottság arra is, hogy a politikai véleménykülönbségeket vitákkal kell tisztázni és nem a demokratikus intézményekből való kirekesztéssel."
Forrás;internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.