Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 27., vasárnap

Te tudsz GPS nélkül navigálni?

Egy brit kutatás szerint ötből négy fiatal teljesen tanácstalan lesz, ha GPS helyett térképpel kell elnavigálnia valahova.
Az idősebbek még jól forgatják az atlaszt.

A kutatásban kétezer személyt kérdeztek meg vezetési és térképhasználati szokásairól, az eredményekre sajnos senki nem lehet büszke. Úgy tűnik, hogy a 18-30 éves korosztály szinte kizárólag a GPS-re támaszkodik útvonaltervezés során, ötből négyen azt állították, hogy semmit nem tudnak kezdeni  (?) a hagyományos térképekkel.


Jobb a helyzet az idősebb korosztály körében, akik még térképpel nőttek fel, a hatvan év felettiek 53 százaléka számára nem okoz gondot, ha papíralapon kell elautóznia valahova. A férfiak 59 százalékának lennének komoly nehézségei, ha eltűnne életükből a GPS.
A felmérés legbizarrabb adata, hogy noha a megkérdezettek 83 százaléka tart térképet autójában, kétharmaduk még soha nem vette elő a helyéről.
Hivatkozás: autoblog.hu
Szerk; Barta P.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.