Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 15., kedd

Veszélyben (lehet) a számítógéped!


A biztonsági szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy érdemes komolyan venni a figyelmeztetést, és kikapcsolni vagy eltávolítani a Java bővítményt. Megmutatjuk, hogyan kell.
 
Az amerikai kormányzat is felhívta már a figyelmet arra a veszélyre, melyet a legtöbb számítógépen - a legtöbb felhasználó tudta nélkül is - megtalálható Java segédszoftver jelent. A Mashable most azt írja: potenciálisan 850 millió számítógépről van szó, melyek fölött a hackerek átvehetik az irányítást a Java 7 Update 10-ben lévő hibát kihasználva.
Kormányzati szervek csak ritkán adnak ki biztonsági figyelmeztetést valamelyik szoftverre, a Java ráadásul egy széles körben elterjedt program.


"A problémára egyelőre nincs megoldás !!" - írja a közlemény. "Védekezésképpen a Java böngészőbővítmény kikapcsolását javasoljuk" – tették hozzá.

A Java böngészőbővítményt a windowsos gépeken úgy lehet kikapcsolni, hogy a Vezérlőpultban rá kell keresni a "Java Control Panel" kifejezésre, majd az így előhívott panel "Security" felében kivenni a pipát az "Enable Java content in the browser", végül leokézni az új beállítást.

Az OS X operációs rendszer használóknál a "JavaAppletPlugin.plugin" kifejezésre kell rákeresni a Finderben, majd törölni a hasonló néven megtalált, 150 megás fájlt.
Szerző;hvg.hu
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.