Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 18., hétfő

Az érem másik oldala !

 " Közgazdász olvasónk az érem másik oldalát kívánja bemutatni írásában a bankok vs. banki adósok témakörben. 

Engedjék meg,hogy-mint semmilyen hitellel nem rendelkező polgár-, megszólítsam Önöket néhány szóban. Az utóbbi években,amióta a hitelből,azaz más pénzéből felépített életek kártyavárként omlanak össze,másról sem hallani a médiában,mint a hitelesek nehéz helyzetéről.

Belegondoltak-e már Önök abba, hogy az országban léteznek olyanok is, akik nem vettek fel hitelt, mert addig nyújtózkodtak,ameddig a takarójuk ért? Bármilyen hihetetlen,lehet így is élni. Nem kell ehhez menő vállalkozónak lenni, nem kell hozzá tehetős családi háttér.

Egyszerűen mindenkinek tudnia kellett volna a hitel felvételekor, hogy hol a helye a társadalomban és meddig lehet nyújtózkodni. Ha nincs megfelelő munkahely/családi háttér-márpedig évtizedekig ez miért lenne garantált, akkor bizony akár élethosszig is maradnia kellett volna az albérletnek ill.-természetesen tisztelni akár az anyósék játékszabályait is-a szülői házban maradásnak.Nyugat -Európában a lakosság legalább fele élete végéig NEM saját ingatlanban éli le az életét.

Mert milyen érdekes, kb. a 2004 körüli időkig-amikor elkezdődtek az esztelen hitelfelvételek - valahol mindenki lakott, valamivel mindenki közlekedett. Ezután már - még akiknek nem is engedték meg az anyagiak - nem felelt meg a szülői ház hátsó része,de a panel sem és már nem volt jó az öreg kocsi. Ezután a hitelektől megrészegülve belvárosi új lakás és autószalonból kiguruló "mi autónk "kellett annak is, aki addig alig tengődött hónapról hónapra.

Azok, akik 10-30 évre elkötelezték magukat a bankoknak, nem gondoltak arra,hogy..."
...és tovább olvashatod a forrás oldalán beol.hu !

Az írás igencsak felkavarta az állóvizet és talán ott a gond hogy az emberek itt is egymást "hülyézik" és nem azokat akik előidézték a problémát! Sajnos jellemző magyar szokás!
(Ajánlom a  kommenteket is olvasásra érdekes !)
Szerk;Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.