Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 23., szombat

Cigány zászlót tűznének a Parlamentre !

A romák a székelyzászló-ügy kapcsán keresték meg Kövér Lászlót! 

Egy roma alapítvány szorgalmazza, hogy a cigány lobogót is tűzzék ki a Parlamentre. Szerintük a kormány így fejezhetné ki szolidaritását a romák felé!

„A Roma Club Alapítvány érdeklődve figyeli a kormány azon lépéseit, melyek a határon túli nemzettestvéreink identitását hivatottak megerősíteni. Nem kevésbé vagyunk elégedettek azzal is, hogy a kormány szolidaritást vállal a külhoni magyarok iránt, ezért bízunk abban, hogy ugyanezt a szolidaritást képes felmutatni a magyarországi cigányság felé is, akképpen, hogy a Parlament homlokzatán helyet kap Magyarország legnagyobb nemzeti kisebbségének, a cigányságnak zászlaja is” – írja a roma szervezet közleményében.

A romák azt kérték a magyar kormánytól, Kövér László házelnöktől és Farkas Flóriántól, az Országos Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől, hogy a fenti közös erőfeszítéssel és kiállással jelezzék, hogy Magyarország sors- testvéri-és nemzeti közösséget vállal a magyarországi cigánysággal. (!) A Roma Club Alapítvány szerint ennek kiváló megnyilvánulása lehet a Parlamenten elhelyezett cigány lobogó ! "
Forrás: Hír24

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.