Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 14., csütörtök

Iskolakezdésre indulhat a Digitális Otthon Program...

A pilot-projekt keretében első körben negyvenezer háztartás kap egy internetes alapcsomagot, amelyet egy noteszgép, mellé járó internetkapcsolat, oktatás és speciális internetes tartalmak és alkalmazások alkotnak majd. A Digitális Otthon Program tesztje Miskolcon és környékén folyik majd, "szociálisan rászoruló diákok, idősek(?) és roma családok körében"

A kedvezményezettek körének felderítése jelenleg folyik, a közbeszerzés kiírása márciusra várható, a pilot kora ősszel, iskolakezdésre indulhat be, ekkor kerülhetnek ki az eszközök a családokhoz és indulhatnak be a kapcsolódó szolgáltatások.
A pilot eredményeit részletes utókutatás során értékelik majd ki, ebben nem csak a közvetlen következményeket, az internet-hozzáférés használatát és a számítógépes készségek fejlődését mérik fel, de igyekeznek számba venni a másodlagos szociológiai következményeket is, mint a munkanélküliség változása a tesztcsoportban, gyerekek iskolai teljesítménye stb...

A projekt teljes költségvetése mintegy 8 milliárd forint, amelyet fele-fele arányban állnak az iparági szereplők és az állam, vagyis 4-4 milliárd forinttal támogatják a projekt első szakaszát. A 40 ezer háztartás esetében ez egységenként kétszázezer forintot jelent, a költségeknek azonban csak egy része kerül a családokhoz eszköz formájában - ez mintegy 70-80 ezer forintos értéket jelent, a noteszgép és az internetet biztosító USB-s modem formájában. A kiadások másik része az internetes kapcsolat költségeit, a projekt során megvalósuló (amúgy kritikus fontosságú) oktatást és a szintén a program keretében kifejlesztett egyedi alkalmazásokat fedezi,-olvasható részletesen a hwsw.hu oldalon.

1 megjegyzés:

  1. Valami nagyon nem kerek itt ebben az országban,mert még a gazdag nyugati országok sem osztogatnak számítógépeket csak úgy! A háttérben szerintem nagyon nagy erők mozgatják az állóvizet!

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.