Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 16., szombat

Ismét a földtulajdonosok regisztrációs adójáról !

 Megszűnne a földhasználat regisztrációs díja, és azok a zártkerti földtulajdonosok, akik tavaly, év végén is használták már az egy hektárnál nem nagyobb területüket, április végéig regisztráltathatják azt - tartalmazza az a törvényjavaslat, amelyet a kormány pénteken terjesztett a parlament elé.

A javaslat szerint azok a földhasználók, akik már kifizették a 6, illetve 12 ezer forintos regisztrációs díjat, azt a most benyújtott törvényjavaslat hatályba lépését követő 90 napon belül visszakapják a megyei kormányhivataltól.

A magasabb regisztrációs díjat azoknak kellett fizetniük, akiknek a használatában 20 vagy több földrészlet állt. A javaslat enyhítést ad a közös tulajdonban lévő zártkerti földek használati szabályai alól. A közös tulajdonban lévő föld használatáról a tulajdonosoknak meg kell állapodniuk, és a használat határait a térképen is be kell jelölni.

Miután a zártkerti közös tulajdonú föld többnyire a férj és a feleség közös tulajdona, felesleges teher lenne a használat adminisztrálása - áll a javaslat indoklásában. A közös tulajdonban lévő halastavakat nem lehet használatra megosztani, mivel minden tó ökológiai egységet alkot.
Forrás; figyelo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.