Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 13., szerda

Ki kíváncsi a gépemre ?-nos ennek vége !

Nincs is annál bosszantóbb, mint ha valaki behatol magánszféránkba, például úgy, hogy a távollétünkben megnézi számítógépünk mappáit, állományait!

Íme egy megoldás, amelyhez még telepíteni sem kell semmit, mivel egy webalkalmazásról van szó.
A Mouselock használatához fel kell lépnünk a hasonló nevű weboldalra, majd Google-hozzáférésünkkel kell bejelentkeznünk. Ezután engedélyeznünk kell, hogy a szolgáltatás hozzáférjen levelezőfiókunkhoz (a későbbiekben látni fogjuk, miért is van szükség erre).

 Ezután megjelenik a „jelszóválasztó” ablak, ahol tíz szám közül kell kiválasztanunk egyet – jól jegyezzük meg, ez lesz a kulcs a géphez. Ezt követően vigyük az egérkurzort a megjelölt helyre, és kattintsunk. Ebben a pillanatban életbe lépett a zárolás, ami konkrétabban azt jelenti, hogy ha valaki megmozdítja az egeret, mert használni akarja a gépet, akkor előbb át kell verekednie magát a jelszóablakon, azaz meg kell jelölnie a korábban beállított számot. Erre mindössze 5 másodpercnyi idő áll rendelkezésre, és a szolgáltatás nem fogadja el a kísérletezgetést.
Ha nem sikerül oldani a zárat, máris kapunk egy értesítést a korábban megadott e-mail-címre, ez az üzenet tartalmazza, hogy pontosan mikor akartak hozzányúlni a gépünkhöz, sőt ha van webkameránk, és Chrome böngészőt használunk, még az illető fényképe is ott lesz az üzenetben. Javaslatunk ezek után, ne légy kíváncsi !
Szerk:Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.