Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 5., kedd

Sámsonkertiek figyelmébe !

Sámsonkert zártkert,vagy belterület? Ezt el kell dönteni!

Március végéig lehet a zártkerteteket bejelenteni.
"  Tegnapi híreink között szerepelt a hazai termőterületek földhasználatára vonatkozó bejelentési kötelezettségről írt cikkünk. Ma újabb információk láttak a témáról napvilágot, és sikerült néhány félreértést is tisztázni. Például azt, hogy a zártkertek művelőinek március 31-ig van lehetősége e bejelentést megtenni, s vélhetően 6000 forintos díjat sem kell fizetniük " olvasható a Szabadföld.hu oldalon   O.Horváth György cikkében.

 
  Foto: Ujvári Sándor
Belterületi házhoz tartozó kerteket nem, de a zártkerteket érinti a kötelező földhasználati bejelentés!

Az utóbbi napokban több téves információ is megjelent azzal kapcsolatban, hogy egy törvénymódosítás szerint 2013-tól már nem csak az 1 hektárnál nagyobb területek művelőinek, hanem az 1 hektár alatti földeken gazdálkodóknak is be kell jelenteniük földhasználatukat a földhivataloknál. A napokban az jelent meg, hogy ennek határideje január 31-én lejárt, de ez nem igaz, arra még március 31-ig van lehetőség. Az viszont hogy...
...a folytatás itt olvasható !


A bejelentő nyomtatvány 
("Földhasználati azonosító adatközlési adatlap"az oldal alján) 
itt letölthető !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.