Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 11., hétfő

Új vírus, vigyázz mire kattintasz!

Az internet világa mindig tartogat sok jót, de egyben sok rosszat a böngészni vágyó felhasználónak. Egy új vírus lépett a színre, ami az elmúlt hetekben „kísérti" a Skype felhasználókat. Az úgynevezett Dorkbot/Ruskil nevezetű „törzshöz" tartozik, de annak egy tovább fejlesztett változata.

Az általunk felvett partnereknek számára, személyre szabott linket küld, amire ha rákattint az illető, azonnal fertőzött oldalra viszi a felhasználót. A cseles program a Skype-on levő összes partnert a nevén szólítja fel arra, hogy kattintson az oldalra. Pár éve még legtöbbször angol nyelven jelentkeztek a hasonló vírusok, de ez a vírus magyarul is tud, illetve az adott körülményekhez igazodik.

Akik bármilyen hasonló, beszélgetésre, csetelésre lehetőséget adó közösségi portált vagy Skype-ot- és így tovább- használ, ügyeljenek arra, ha egy ismerősüktől kapnak - történetesen most a Skype-on - egy üzenetet, hogy „haha, te vagy a képen?" szöveggel, mellette névre szóló linkkel, ne kattintsanak rá. A kattintás után, azonnal a vírusos oldalra vezet, csakis akkor kattintsunk az oldalra, ha valóban meg tudjuk állapítani, hogy az ismerős küldte.

Amikor ilyen üzenetet kap és véletlenül is rákattint, egyből megfertőzi a számítógépet és tagjává válik egy bizonyos hackerek által készített terrorista hálózatnak, ami Amerika bankjai ellen indít támadást. (DDoS támadás)
 Forrás: virusbtn.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.