Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. március 30., szombat

Elvágom a nyakad !

A Youtube-on találtam az alábbi érdekes felvételt, amelyen a budapesti Auróra Rendelőintézetben történt rablás áldozata meséli el a történteket (2013. március 29.). A hangfelvétel a Józsefvárosi rendőrkapitányságon készült aznap.

 
Felmerül tehát ,hogy létezik-e egyáltalán cigánykérdés Magyarországon? Két válasz adható:

Az egyik:
* Igen, létezik; ezért költünk milliárdokat felzárkóztatásra, és beszélhetünk cigány-gyilkosságokról. 
 Ebben az esetben viszont elfogadtuk, hogy a cigányság mint etnikum igenis "megkülönböztethető" a többségi társadalomtól szociológiai értelemben, ergo cigány-bűnözésről is van értelme beszélni.

A másik:
* Nem létezik; a cigány-bűnözés kifejezés használata kirekesztő, rasszista.
Itt viszont felmerülhet az, hogy akkor mégis mi indokolja a felzárkóztatásra költött összegeket, a pozitív megkülönböztetést és hasonlókat? Elvégre mindenki egyenlő, a lehetőségek mindenki számára adottak.

Nekem erről mindig az a régi vicc jut eszembe, melyben az a bizonyos ló "ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes." Cigányokról csak akkor beszélhetünk, ha áldozatok, rászorulók, hátrányos helyzetűek, esetleg kirekesztettek. Ha viszont az elkövető a cigány, akkor rögtön irreleváns lesz, hogy milyen etnikumhoz is tartozik. Aki meg meri említeni, hogy milyen származású az illető, az rögtön kirekesztő, náci, rasszista. 
Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.