Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. március 11., hétfő

Meghalt Bódi László "Cipő" , a Republic alapítója !

 A zenekar ma jelentette be hivatalosan, hogy a Republic zenekar alapítója és énekese hétfőn hajnalban elhunyt. 

Bódi László (†47) 

Bódi László 1965. május 3-án született az ukrajnai Ungváron, és alig egy éves volt, amikor szüleivel Kisvárdára költöztek. A Bessenyei György gimnázium tanulójaként alapította első zenekarát, a Cipőfűzőt, innen ragadt rá a Cipő becenév is. – Kisvárdán tanultam meg zongorázni, ott éltem meg az első szerelmet, és az első szakítást is – mesélt egy interjúban gyermek-és kamaszéveiről.
Cipő az érettségi után Budapestre költözött, ahol egy ideig a MÁV-nál és a Postánál dolgozott, közben konzervatóriumi előkészítőre járt.

1990-ben a semmiből tűnt fel a köztévé képernyőjén a Republic, a Repül a bálna hamar országosan ismertté tette őket. Noha botrányzenekarnak indultak, a jelzőt hamar levetkőzték, néhány könnyed sláger után Cipőt már nem bőrkabátos vademberként, hanem végtelenül tehetséges dalszerzőként és szövegíróként jellemezték.
A Republic 1990. február 23-án alakult, párhónappal később pedig már Nagy Feróval és a Beatricével turnéztak. Cipő dalszerzői tehetségének híre ment, karrierje során dolgozott együtt Koncz Zsuzsával és Halász Judittal is. – A munkám alapján ítéljenek meg az emberek – hangoztatta.


Szerk:Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.