Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. március 25., hétfő

Mégsem lesz titkosítás!

Kihátrált a Fidesz a titkosítás mögül ! 

Még a hétfőre tervezett parlamenti vita előtt visszavonják az állampolgársági törvény módosításáról szóló, az ellenzék által támadott előterjesztést - írta hétfői számában meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Magyar Nemzet. 

A lap emlékeztetett: Potápi Árpád János (Fidesz) önálló indítványában azt javasolta, hogy az adatkezelő - nemzetbiztonsági érdekből vagy a külügyi kapcsolatok védelmében - megtagadhassa az állampolgársági kérelmet beadók állampolgárság szerinti megoszlására és a benyújtás földrajzi helyére vonatkozó adat megismerése iránti igényt.
Korábban a Fidesz-frakció közleményében azt írta: senki sem akarja titkosítani az állampolgárságot kérők számát, az továbbra is nyilvános lesz. A parlament előtt lévő törvénymódosítás célja - magyarázták -, hogy az állampolgárságot kérők személyi adatai, és ezáltal ők maguk is biztonságban legyenek, emiatt ne zaklathassák, bántalmazhassák őket.
Múlt héten a Demokratikus Koalíció (DK) és a Párbeszéd Magyarországért (PM) is bírálta az állampolgársági törvény tervezett módosítását. Molnár Csaba, a DK alelnöke szerint „kékcédulás választási csalás gyanúját" veti fel, ha titokban lehet tartani az újonnan állampolgárságot szerzők statisztikai adatait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.