Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. március 26., kedd

Nem lesz regisztráció !

Tizennégy jogszabályt változtatott meg a parlament az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztés hétfői elfogadásával. A képviselők döntése nyomán a zártkerttulajdonosoknak nem lesz regisztrációs kötelezettségük. Emellett a változtatások célját korábbi szövegek pontosításában és így a jogalkalmazás egyértelműsítésében jelölte meg a kormány.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter indítványát 274 igen szavazattal, 44 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés.
 

A mezőgazdasági bizottság módosító javaslatának támogatásával rögzítették a jogszabályban, hogy a zártkertek tulajdonosainak nincs semmiféle bejelentési, regisztrációs kötelezettségük. Zártkertek használatát csak a haszonélvezőnek, továbbá annak a kívülálló harmadik embernek kell bejelentenie, aki a tulajdonossal, illetve a haszonélvezővel kötött megállapodás alapján használja a zártkertet. 
A kettős díjfizetés elkerülése érdekében...
 
  
...a felügyeleti díj bevezetésével felülvizsgálták a hatósági eljárásokért, vizsgálatokért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakat. A felülvizsgálat nyomán az igazgatási díjak száma a korábbi 2500-ról hozzávetőleg ezerre csökken.

Ugyanakkor az illetékszabályok alapján ha egy eljárásra nincs megállapítva díjmérték, akkor az általános tételű illetéket kell megfizetni. Ez azonban ellentétes a kormányzati szándékban szereplő tehercsökkentési törekvéssel. Erre tekintettel törvényi szinten rögzítették azt a szabályt, amely szerint az eljárás illetékmentes, ha a törvény végrehajtására kiadott díjrendelet nem tartalmaz díjfizetési kötelezettséget - írták az indoklásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.