Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 17., szerda

Közeleg a "globális felmelegedés" ?

A NASA az alábbi 26 másodperces animációval szemlélteti a Föld átlaghőmérsékletének változásait 131 éves távlatban. 
Összehasonlítás alapjául az 1951-80 közötti időszak átlagát vették, ettől magasabb hőmérsékletet jelölték piros színnel, az alacsonyabbat kékkel. A kezdő év választása sem véletlen: 1880 volt az az év, amikortól már modern technikával végeztek méréseket és rögzítettek adatokat a földfelszín hőmérsékletéről. 1970-es évnél láthatjuk a hőmérséklet emelkedés hirtelen felgyorsulását, ami egybeesik azzal, hogy az energiatermelésből származó üvegházhatású gázok kibocsátása világszerte megnőtt. 
Az is látható, hogy lehűlést eredményezett a szennyezők kibocsátását szabályozó rendelkezések hatályba lépése, a lehűlés részben enyhíti a globális felmelegedés jeleit. A videó a new york-i székhelyű NASA Goddard Űrkutatási Intézet adatai alapján készült, az intézet a földfelszín hőmérsékletének változásait kutatja.

Forrás: Huffington Post
Szerk;Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.