Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 9., kedd

Lépett a rendőrség...

Megtiltotta a rendőrség a Nemzeti Érzelmű Motorosok nevű szervezet április 21-re tervezett motoros demonstrációját. Ez az a rendezvény, amelyet a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetének napján tartottak volna, és azt a tömeges elgázosításokra emlékeztető Adj gázt! elnevezéssel hirdették, és amelynek útvonala a Dohány utcai zsinagóga mellett vezetett volna.
Orbán Viktor kormányfő hétfőn a szocialista Steiner Pál felszólalására reagálva közölte, arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát. A Belügyminisztérium pedig azt közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jogszabályi lehetőségek teljes igénybevételével tiltani fogja a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesülete által tervezett felvonulást. (...)

A rendőrség azt állítja, hogy bár a felvonulás neve II. Adj Gázt!, a "II." jelző nem helytálló, mivel Adj gázt! néven még nem volt rendezvény... vagy mégis?
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. Egy felháborodott !2013. április 10. 14:10

    Egy - már engedélyezett - eseményt jogszerűen betilthat a Rendőrség, úgy,hogy nem történt a rendezvény körülményeiben érdemleges változás ???
    Az nem jogi kategória, hogy meggondolták magukat. A "jó ízlést" meg felejtsük el! A "kisebbségek alkotmányos jogaiba" meg mindent bele lehet tuszkolni - a többség alkotmányos jogait meg el lehet felejteni?

    (Egyébként a népszavazáskor nem emlékszem hogy lett volna olyan,mint "zsidó" kisebbség !) Vagy rosszul tudom?

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.