Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 2., kedd

Magyarország egy rémálom...

...(nemcsak,a szerk.) pénzpiaci szempontból, közölte az olasz Intensa Sanpaolo, a CIB anyabankjának vezérigazgatója nemrég.


Kivonul az első bank Magyarországról!
Olaszország negyedik legnagyobb bankja, a Banco Popolare eladja magyar leánybankjait - számolt be a Reuters hírügynökség.
A Banco Popolare, a negyedik legnagyobb hitelállománnyal rendelkező olasz bank eladja magyar kirendeltségeit, és már a vevő is megvan - idézi a Reuterst az Mfor.hu. A MagNet Bank lesz az, mely félmillió euróért, vagyis átszámítva közel 151 millió forintért veszi meg a leánybankokat.
A Banco Popolare 2007 óta van jelen a magyar piacon. A hírügynökség írása szerint ezzel az olasz bank lett az első, mely kivonul Magyarországról, miután Orbán Viktor miniszterelnök túlzottnak nevezte a külföldi bankok dominanciáját a hazai piacon. Mint már ismert, többször is utalást tett arra, hogy a magyar bankszektor fele legyen magyar kézben.
Az olasz bank keddi közleményében közölte, az eladás nem lesz jelentős hatással a pénzügyi eredményére.
 Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.