Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 26., péntek

Magyarországon is elérhető a Google Street View !

 Magyarország az utolsók egyikeként lett elérhető Európában. Már 2009-ben hazánkban jártak a keresőóriási fényképező autói, de akkor Jóri András adatvédelmi biztos kifogásai miatt gyorsan le kellett állítani az akciót. 
Az alapvető kifogás az volt, hogy bár a felvételeken szereplő személyek arcképeit, és az autók rendszámait az amerikai cég elhomályosítja, az eredeti, személyiségi jogokat esetlegesen sértő felvételeket megtartja, és azokat az EU-n kívül tárolja.
Idén január 28-án Péterfalvi Attila Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke arról beszélt, hogy egy újonnan elkészült állásfoglalásuknak köszönhetően sikerült megteremteni a szükséges garanciákat arra, hogy az állampolgárok magánszférája ne sérüljön, ám a köz érdeke is érvényesüljön, és így Magyarországon is elindulhat a Google Street View-szolgáltatás,-olvasható a figyelo online oldalán.

És két érdekes kép...
4.számú főút,Újfehértó:kamion pihenő.

Budapest,Józsefváros.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.