Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 31., péntek

Egy ország , ahol az etika csak történelem...

A WHO kezdeményezésére május 31-ét nemzetközi szinten füstmentes nappá nyilvánították, amihez Magyarország is csatlakozott. Arra szólítják fel a dohányzás rabjait, hogy legalább erre a napra függesszék fel a szenvedélyüket.

Magyarországon nagyjából évente 30 ezer ember hal meg a dohányzás okozta megbetegedések következtében, ezen belül is a tüdőrák az egyik vezető halálok. Ennek kezelésére két út javasolt, az egyik a rászokás megelőzése, a másik a leszokás.
A lesújtó adatoknak köszönhetően a kormány 2012 őszén trafikpályázatot írt ki, aminek - elvileg - célja az volt, hogy csak a dohányboltokban lehessen cigarettát kapni, ahonnan a 18 éven aluliak kapásból ki lennének tiltva!
Telt, múlt az idő, jött a december, a február és a május, amíg e bő fél év alatt odáig fajult a törvény, hogy a dohányboltokban a cigarettán túl sorsjegyeket, üdítőt, lottószelvényt, fagylaltot és egyéb nyalánkságot is lehet majd kapni.

A tavalyi év ősze óta gyakorlatilag az ország maga egy hatalmas cigarettareklám, és már bőven nem arról szól, amiről kellene.
Ami még nagyon szomorú,hogy több orvos is akad a nyertes pályázók között, akik a gyógyításra esküdtek fel ugyebár annak idején! És persze felmerül a kérdés, hogy milyen orvos az aki fittyet hányva a tekintélyre és főleg az egészségre,bele megy  hasonló bizniszbe?
A teljes hír ITT olvasható
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.