Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 15., szerda

Ingyenes lesz a temetés Debrecenben, ha Ön ássa a sírgödröt !?

Ugye már a gondolat is milyen morbid...!


(A kép illusztráció!)

Ingyen lesz a temetés azoknak a családoknak, akik vállalják a halott felöltöztetését és a sírásást. A szociális temetés bevezetésével segítene a kormány azokon a családokon, akik nem tudják kifizetni a több százezer forintos költségeket. A megyei temetkezési vállalat igazgatója szerint minden ötödik családnak óriási gondot jelent eltemettetni a halottat. A Debreceni Köztemető üzemeltetője azonban azt mondja, megfelelő védőoltások nélkül fertőzésveszélyt jelent a halottal érintkezni és sírt ásni...olvasható a dehir.hu oldalán.

Egy humoros (vagy mégsem?) karcolatot találtam a interneten.
Elképzeltük a helyzetet -címmel !

"Az elhunyt neve, lakcíme, születési hely, halálozási hely, évszám? Anyja neve? Nem, majd az enyém! Hogy azt temeti? Részvétem. Már nézem is… Megvan. Tudja a járást? Na, figyeljen! Végigmegy azon az ösvényen. Ott van a hűtőház… Kocsival van? Ajaj. De majd csak megoldja, a magukfajta a jég hátán is.... Szóval bemegy a papírral, amit adok, húz egy sorszámot, vár. 
A raktáros szólítani fogja, aztán a papírmunka után kiadja magának a holttestet. Zacskót hozott? Azt se? Nem baj, 1500-ért a shopban elég fasza hullazsákot tud venni, hazai termék, nem a kínai gagyi, amit a piacon árulnak. Felőlem viheti a vállán is, ha van hozzá gusztusa. De semmi földön húzgálás, mert akkor hívom a tisztiorvost. 
Érthető vagyok? A ravatalozó mellett van egy kis faház, az van kiírva, biztonsági szolgálat, de ez ne tévessze meg. A korpuszt leadja a csomagmegőrzőbe, húz egy sorszámot, vár. A raktáros szólítani fogja, aláír egy átadási-átvételit, és már viheti is a koporsót. Hullámpapír, úgyhogy vigyázzon, hogy ne essen szét. 
Ha szépen megkéri a fiúkat, segítenek berakni az öreglányt, aztán irány a sírhely! 10+áfáért mi is elvihetjük, de hívhat taxit is. Hogy hova kell vinni? Nem vészes, úgy 3 kilométer. Innen az ablakból is látni. Látja a kerítésnél azt a prérit? Ja, ja, ott a szemétlerakó mellett. 
Na, ott kedvére áshat, de aztán rendesen temesse el. Mert ha holnapra kiássák a kutyák, olyan büntetést kap, hogy az unokája is törlesztheti.
Hogy ásót se hozott? Na, ne szórakozzon velem. Akkor kaparja ki kézzel, bánom is én."
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.