Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 28., kedd

Itt az új "Nemzeti" intézkedés !

A "Nemzeti dohánybolt"-ok után ,itt az újabb "nemzeti szűrőprogram"!

Elkészült az egészségügyért felelős államtitkárság nemzeti szűrőprogramról készült javaslata, amelyet hamarosan a szakmával is megvitatnak - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.
(Persze mondjuk, ha valakinek komolyabb műtétre van szüksége azt is meg lehetne talán egy "nemzeti program'' keretében oldani,hogy ne keljen  éveket várakoznia !-a szerk.)

Általános fizikális vizsgálatra - vérnyomásmérésre és életmódbeli tényezők feltárására - évente, részletes fizikai vizsgálatra (testsúly-, haskörfogat-, testmagasság-, testtömegindex-meghatározásra, szív- és érrendszeri állapotfelmérésre) pedig ötévente lenne szükség, és ezeket a háziorvos végezné el – írja az [origo]. Általános laboratóriumi vizsgálatot, azaz a vércukor- és a koleszterinszint mérését 21 és 39 éves kor között ötévenként, a 40-65 évesek körében kétévenként, 65 év felett pedig évente végeznének a laboratóriumokban, a beutalót a háziorvos adná.
Az államtitkárság az újszülötteknél...tovább itt
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.