Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 5., vasárnap

Kutyatartók figyelmébe !

Szeged - Megdöbbentő esetről számolt be egy szegedi állatorvos: hazánkban eddig ritkán felbukkanó parazitát találtak egy németjuhász kutyában. A szívféreg szúnyoggal terjed – akár emberre is!
A szegedi kisállat-ambulancia szakállatorvosa megdöbbentő esetről számolt be, hazánkban alig látott parazitát találtak egy Szegeden élő kutyában.
– Dirofilaria immitis, a szívféreg. Ezt a férget szúnyogok terjesztik állatról állatra vagy éppen állatról emberre. A betegséget eddig csak délebbre ismerték, Szlovénia, Horvátország mellett az olaszországi Pó-völgy a legfertőzöttebb. A betegséget hordozó szúnyogok az éghajlat melegedésével északra vándoroltak, és ami probléma, a fertőzést követően már bármelyik vérszívó továbbviheti a szívférget. A rendelőbe behozott német juhász el sem hagyta Szegedet – magyarázta az állatorvos.

38 darab férget távolítottak el az állat szívéből – mutatja Rengei doktor. Fotó: Segesvári Csaba
38 darab férget távolítottak el az állat szívéből – mutatja Rengei doktor.
Fotó: Segesvári Csaba 
(forrásinfó)
 SzerkPosta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.