Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 4., szombat

Sámsonkertben az "egyenruhás" vírus !

Mint arról  korábbi írásunkban  beszámoltunk,most már kis városunkban is-mint több olvasónk jelezte-megjelent az "egyenruhás"vírus!

A vírus programja, felülír minden indítási beállítást, és csak ezt a képet hajlandó betölteni.A vírus mindenképpen elindul, akár van net akár nincs.
(Az interneten több fajta eltávolítási módszert is ajánlanak,de tapasztalataim szerint az egyedüli biztos megoldás,-a csökkentett módban végrehajtott adatmentés után-a rendszer tiszta újratelepítése. (K.V.)

Az “Ukash” vírus nem új kártevő, különböző megjelenési formákban régóta szedi áldozatait a gyakorlatlan felhasználók körében. Aki ugyanis pánikba esik és azonnal fizet, annak további jelentős összeget vesznek ki a zsebéből. Nevét a képen is látható Ukash fizetési módról kapta, de hazai változatát külföldön a “Magyar Rendőrség” vírusnak nevezik.
A Magyar Rendőrség közleményben hívta fel az állampolgárok figyelmét a kártevőre. A kép tanulmányozása során egyértelműen megállapítható, hogy a kártevő – a nyelvezet, szóhasználat miatt – külföldi kezek munkája.
A TechCorner cikke szerint a Ransomlock trójai programcsalád legújabb variánsáról van szó, amely már az USA-ban is szedi a hiszékeny felhasználók dollárjait, ott természetesen az FBI nevében!
Megosztotta;Körtvélyesy V.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.