Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 1., szerda

Vádemelés a Fidesz hajdúsámsoni frakcióvezetője ellen!

Vesztegetés miatt vádat emelt Máthé Attila volt hajdúsámsoni alpolgármester, a Fidesz jelenlegi városi elnöke és önkormányzati frakcióvezetője ellen a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya. A vádirat megérkezett a Debreceni Törvényszékre – mondta Tatár Tímea, a törvényszék szóvivője.
A vádirat szerint – amit keddi számában a Népszabadság ismertetett – Máthé Attila elsőrendű vádlott a 2010-es választások előtt, amikor Hajdúsámson alpolgármestere, illetve polgármester-jelöltje volt, egy-egymillió forint kenőpénzt kért két helyi lakostól a leendő városi egészségház kialakítása érdekében.
A vesztegetési ügyben a vádirat szerint a másodrendű vádlott P. Elek közvetített. Máthé Attilát az egyik ingatlantulajdonos jelentette fel, aki akkor a Fidesz választási aktivistája volt, s a másik tulajdonossal együtt megtagadta az egymillió forint kenőpénz kifizetését.
Máthé Attila a nyomozás során végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, míg P. Elek beismerő vallomást tett.
“Ártatlan vagyok, nem követtem el bűncselekményt” – mondta Máthé Attila kedden az MTI megkeresésére.
Szavai szerint semmi olyat nem tett, amit a vádirat tartalmaz. “Az ügyészségi dokumentum hamis tanúvallomásra épül” – tette hozzá.
Máthé Attila a bíróság előtt fogja megvédeni magát, s mint kifejtette: “bízik az igazságszolgáltatás pártatlanságában”.-olvasható a Haon oldalán...
...és a Facebook-on !
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.