Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 26., szerda

Miért nem csodálkozom?

Nem büntetik meg a miniszterelnököt, amiért nem kötötte be a biztonsági övét. Az ügyészség szerint ugyanis nem követett el szabálysértést!


A Népszava két hete a rendőrséghez fordult, mivel Orbán Viktor, illetve testőre egy, még az árvíz idején forgatott, a Facebookra is kikerült videó felvétel szerint biztonsági öv nélkül autózott. Miután a rendőrség egyáltalán nem reagált a megkeresésre, miszerint miért nem indítanak eljárást közlekedési szabályszegés ügyében,(Bár a rendőrség korábbi gyakorlata az volt, hogy sajtófotókon, videofelvételeken rögzített szabálysértések miatt rendre eljárást indított.Most nem. Ez ugye érthető...vagy mégsem?-a szerk.) a lap a Legfőbb Ügyészséghez fordult. Az ügyészség viszont kedden azt közölte: nem történt szabálysértés.(?)

„A biztonsági öv használatára vonatkozó rendelkezések esetleges megszegésének vizsgálata 2009 óta a közigazgatási eljárás alá tartozik. A rendőrség közigazgatási eljárásai tekintetében az ügyészség a rendőrségnek nem felügyeleti szerve, ebből következően felügyeleti jogokkal sem rendelkezik" – magyarázta dr. Fazekas Géza főügyészhelyettes-szóvivő.
Forrás:hir24.hu
Szerk:Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.